• Mijn blog

Busexcursie leuk of niet?

Busexcursie leuk of niet?

Net zoals vele andere doen op vakantie boekten we een busexcursie. En niet één maar wel vier excursies. We dachten dat dat een mooie en makkelijke manier was om Corfu te ontdekken. In die vier excursies hebben we wel heel Corfu gezien, althans de highlights van Corfu.

Nu, vele jaren later, weet ik inmiddels dat een busexcursie een mooie maar niet persee de beste manier is om Corfu te ontdekken. Onze 2e vakantie op Corfu huurden we een scooter en reden elke dag overal naartoe. Nog eens wat jaren later ontdekten we dat we hiking heeeel erg leuk vonden en sindsdien huren we een auto, rijden ergens heen en gaan dan uren hiken. En geloof me, dan zie je het echte Corfu pas echt goed. Daar vertel ik in een volgend blog meer over.

Natuurlijk kom je met een busexcursie ook langs vele mooie plekjes, je zit lekker droog en het kost je weinig inspanning. Dat is op vakantie natuurlijk ook heerlijk, gewoon relaxt een beetje rondgereden worden. Wat ik persoonlijk een groot nadeel van een excursie vind is dat je gebonden bent aan tijd. Je krijgt x-tijd om je benen te strekken en de bezienswaardigheid te bekijken. En dan ...roept de reisleider dat je weer in moet stappen om de weg te vervolgen. Terwijl je net lekker foto's aan het maken bent. Wat ik ook een nadeel vind is dat je met velen bent, even ongestoord fotograferen is er niet bij, want steeds staan er weer mensen in de weg. De prijzen voor een excursie vind ik ook aan de pittige kant, je bent zo € 40,- p.p. kwijt. Voor een stuk minder huur je een scooter of auto en heb je tijd en vrijheid in eigen hand. En ja, de wegen op Corfu zijn niet zoals hier in NL, maar als je je gezonde verstand gebruikt is er niets aan de hand. Ik ben benieuwd wat jij van een busexcursie vindt. Laat je het weten in een reactie hieronder?

Leuk artikel? Like en deel het!

Vind je dit artikel leuk? Of heb je een vraag? Laat het mij in een reactie hieronder weten.

Je plaatst een reactie als gast (jouw e-mailadres zal nooit openbaar gemaakt worden)

Musthaves voor jouw Corfu vakantie!

Wandelen op Corfu

Wandelen op Corfu

met 21 rondwandelingen
Nederlandstalig
paperback € 16,95
ANWB Extra

ANWB Extra

+ grote kaart
Nederlandstalig
paperback € 10,95
Wat en Hoe

Wat en Hoe

+ hoogtepunten Corfu
Nederlandstalig
paperback € 16,95
Kaartgids

Kaartgids

combi van kaart en gids
Nederlandstalig
paperback € 10,99