• Mijn blog

Eetgewoonten van Grieken

Eetgewoonten van Grieken

Veel mensen zal het niet opvallen, maar er zijn verschillen tussen de Griekse restaurants binnen en buiten toeristische gebieden. In restaurants in toeristische badplaatsen is de Griekse cultuur namelijk vaak wat vervaagd. Men heeft zich gedeeltelijk aangepast aan de eetgewoonten van toeristen. Wanneer je wat meer verstand hebt van de Griekse eetcultuur, zal je verschillen per restaurant kunnen herkennen.

Restaurants in minder toeristische gebieden

Een gedeelte van de toeristen kiest tijdens hun vakantie bewust voor restaurants buiten het centrum van de badplaats waar ze verblijven. Hierdoor kan men namelijk vaak wat meer het “echte” Griekenland ontdekken. In niet-toeristische restaurants zal je namelijk voornamelijk Grieken aantreffen. Hierdoor kan je leuk de Griekse eetcultuur zien. De Grieken houden namelijk van laat eten. Men begint vaak pas rond negen uur met het diner. Daarnaast zal het eten vaak lang duren. Dat het eten daardoor lauw wordt, vindt men niet erg. Het eten hoeft voor veel Grieken niet perse warm te zijn.

Verder kiest men meestal voor allerlei kleine hapjes, de zogenaamde Mezes. Dit is handig doordat het verdeeld kan worden over de avond en geschikt is voor grotere gezelschappen. Veel Grieken eten namelijk samen met familieleden.

Maar ook de menukaart zal vaak wat verschillen. Dit kan je bijvoorbeeld zien aan gerechten zoals pizza of schnitzel wat je kan bestellen. Dit zijn typische gerechten voor toeristen die niet zo van het Griekse eten houden. In restaurants met voornamelijk Grieken zal je juist weer voornamelijk echt Griekse gerechten zien. Daarbij kan je denken aan bijvoorbeeld Mezes (allerlei kleine hapjes) of Griekse stoofpotjes. Daarnaast is de aankleding van het restaurant vaak meer gericht op bewoners in plaats van toeristen. In de wat meer toeristische gebieden, zal je bijvoorbeeld vaak grote reclameborden bij de ingang zien staan.

Meer informatie over Griekenland vind je via de volgende link: Griekenland vakantie informatie.

Leuk artikel? Like en deel het!

Vind je dit artikel leuk? Of heb je een vraag? Laat het mij in een reactie hieronder weten.

Je plaatst een reactie als gast (jouw e-mailadres zal nooit openbaar gemaakt worden)

Musthaves voor jouw Corfu vakantie!

Wandelen op Corfu

Wandelen op Corfu

met 21 rondwandelingen
Nederlandstalig
paperback € 16,95
ANWB Extra

ANWB Extra

+ grote kaart
Nederlandstalig
paperback € 10,95
Wat en Hoe

Wat en Hoe

+ hoogtepunten Corfu
Nederlandstalig
paperback € 16,95
Kaartgids

Kaartgids

combi van kaart en gids
Nederlandstalig
paperback € 10,99