• Mijn blog

Fiets jij op Corfu?

Fiets jij op Corfu?

Ik heb ooit een poging gedaan ... Die poging waar ik het over heb is al even geleden, ik heb er zelfs geen digitale foto's van. Het was juli 2004, de eerste en laatste keer dat wij midden in het hoogseizoen naar Corfu zijn geweest. Hier zal ik in een andere blog meer over vertellen.

Ik, niet zo'n sportief typje, had bedacht dat we Corfu met de fiets zouden gaan ontdekken. De eerste keer Corfu deden we namelijk mee aan busexcursies en dat was ons niet goed bevallen. Vandaar het idee om te gaan fietsen. Via Vangelis (Spyridoula appartementen, sinds deze vakantie onze vaste stek) regelden we twee mouintainbikes bij de Corfu Mouintainbike shop in Dassia. Prachtige fietsen met de nodige versnellingen en ik dacht... appeltje eitje.

Nou, dat viel even vies tegen zeg. De 1e dag gingen we richting het vliegveld. Vanaf Gouvia is dit een redelijk vlakke weg en dit ging dan ook best goed. Bij het vliegveld liepen we met de fietsen aan onze hand over de beroemde dam naar de andere kant en wilden zo richting Pelekas gaan. Als je hier weleens hebt gezeten om vliegtuigen te spotten is je vast opgevallen dat de Grieken hier gewoon rijdend overheen gaan met hun scooter en zelfs motor. Dat is best link, want de dam is zeker niet breed en er lopen altijd veel mensen op.

Ik weet niet meer waar het precies was maar op een gegeven moment begon de weg behoorlijk te stijgen en na een paar minuten hield ik het voor gezien. Al mijn spieren raakten verzuurd en de zon was zo fel en warm, het was gewoon echt niet meer te doen. Het was ook nog eens boven de 30 graden en eigenlijk te heet om zo sportief bezig te zijn. Ik dronk liters water en sjokte met de fiets aan de hand achter mijn vriend, inmiddels mijn man nadat wij in september 2016 op Corfu getrouwd zijn, aan. Het fietsen lukte hem wel maar omdat ik liep moest hij steeds wachten. We besloten rechtsomkeert te maken en terug te gaan naar het appartement. Daar aangekomen plofte ik neer op een ligbedje onder de parasol bij het zwembad en hier heb ik een aantal uur gelegen. Ik voelde me allerminst lekker, het bleek dat ik een lichte zonnesteek had opgelopen. Nou, voor mij was het een goede les. 1x en nooit weer fietsen op Corfu. Mijn vriend heeft de twee dagen erna in zijn eentje heel Corfu rondgefietst. En ik... ik vermaakte me prima aan de bar bij Vangelis. 

meer informatie over fietsen op Corfu >

Leuk artikel? Like en deel het!

Vind je dit artikel leuk? Of heb je een vraag? Laat het mij in een reactie hieronder weten.

Je plaatst een reactie als gast (jouw e-mailadres zal nooit openbaar gemaakt worden)

Musthaves voor jouw Corfu vakantie!

Wandelen op Corfu

Wandelen op Corfu

met 21 rondwandelingen
Nederlandstalig
paperback € 16,95
ANWB Extra

ANWB Extra

+ grote kaart
Nederlandstalig
paperback € 10,95
Wat en Hoe

Wat en Hoe

+ hoogtepunten Corfu
Nederlandstalig
paperback € 16,95
Kaartgids

Kaartgids

combi van kaart en gids
Nederlandstalig
paperback € 10,99