• Mijn blog

1e keer vliegen naar Corfu

1e keer vliegen naar Corfu

naar Corfu. Het was 23 juli 2001, ik weet het nog als de dag van gisteren. We gingen voor het eerst samen op vakantie en ook het vliegen was voor ons beide de eerste keer. We gingen met de trein naar Schiphol. Omdat we dachten ... beter te vroeg dan te laat kwamen we natuurlijk veeeeel te vroeg aan op Schiphol. We vermaakten ons prima met het bekijken van winkeltjes en ook met bekijken van al die andere reizigers hadden we de grootste lol.

Om 17:15 zouden we gaan vliegen, met Martinair. Die vlogen destijds nog als charter maar vrij snel daarna zijn ze daarmee gestopt en werd het Transavia. Naarmate het boarden dichterbij kwam des te enger begon ik het te vinden. Konden we niet gewoon lekker met de bus naar Corfu gaan ofzo? Van de zenuwen had ik de gehele dag geen hap door mijn keel gekregen. Het boarden verliep vlekkeloos, de deuren gingen dicht en we kregen de welbekende safety instructies. Er was nu echt geen weg meer terug. De motoren gingen aan en daar gingen we, richting de startbaan. Aan het begin van de baan stopte hij even en toen gingen alle remmen los. Plankgas over de baan en wat vond ik het gaaf!!! Mijn angst was in één klap weg en ik vond het maar wat machtig zeg. Daar gingen we, de lucht in. In die tijd kreeg je nog eten en drinken tijdens de vlucht, iets dat je nu alleen nog enkel tegen betaling kan krijgen. Om nu te zeggen dat het super lekker was, dat ook weer niet, maar na een dag niet gegeten te hebben ging het er best goed in. Ik weet het nog goed, rode kool met appel en iets dat voor een gehaktbal moest doorgaan. Vooruit maar, beter iets dan niets.

We kwamen in de avond aan op Corfu, het was al donker, en keken onze ogen uit op de luchthaven. Een totaal andere wereld dan het moderne Schiphol. Maar wat voelde het vertrouwd zeg! Achteraf bleek dat dé besmetting met het Corfu-virus te zijn haha. Corfu had ons direct de eerste keer al betoverd. Maar één start- en landingsbaan, een kofferband die ook zijn beste tijd gehad leek te hebben en heel veel druk pratende en rondrennde Grieken. De toiletten waren ook een beleving, het toiletpapier mocht niet door het toilet gespoeld worden en moest in een emmer gedeponeerd worden. Dat was raar, maar het wende snel en was het de gewoonste zaak van de wereld. Het wachten op de koffers leek een eeuwigheid te duren, we waren moe en wilden zo snel mogelijk naar onze accommodatie. Nadat iedereen zijn koffer had werden we de bus ingeloods en werden we stuk voor stuk netjes afgeleverd bij de accommodaties.

Wij verbleven in Spiti Prifti in Gouvia en hoefden gelukkig maar redelijk kort in de bus te zitten. Aangekomen bij het complex was het inmiddels al tegen elven en Eleni stond ons al op te wachten. Ze bracht ons naar ons appartement, we keken even rond en waren zo moe dat we direct gingen slapen. De volgende dag zagen we pas in wat voor een prachtige omgeving we verbleven... Hierover in een volgende blog meer. Ps: deze foto heb ik gemaakt in het tijdperk dat we nog fotorolletjes hadden. De foto heb ik ingescand, want hij was uiteraard niet digitaal, vandaar de ietwat mindere kwaliteit :)

Leuk artikel? Like en deel het!

Vind je dit artikel leuk? Of heb je een vraag? Laat het mij in een reactie hieronder weten.

Je plaatst een reactie als gast (jouw e-mailadres zal nooit openbaar gemaakt worden)

Musthaves voor jouw Corfu vakantie!

Wandelen op Corfu

Wandelen op Corfu

met 21 rondwandelingen
Nederlandstalig
paperback € 16,95
ANWB Extra

ANWB Extra

+ grote kaart
Nederlandstalig
paperback € 10,95
Wat en Hoe

Wat en Hoe

+ hoogtepunten Corfu
Nederlandstalig
paperback € 16,95
Kaartgids

Kaartgids

combi van kaart en gids
Nederlandstalig
paperback € 10,99