• Mijn blog

Paardrijden - Trailriders

Ik ben zo'n beetje opgegroeid tussen de paarden en moest natuurlijk ook op Corfu een keer paardrijden. Als echt paardenmeisje hoort dat toch? Mijn vriend leek het ook wel leuk om een keertje te gaan paardrijden. Zo gezegd, zo gedaan. De allereerste keer dat wij op Corfu waren, in 2003, logeerden we bij Spiti Prifti appartementen. Eleni Prifti zou voor ons regelen dat we een dagje konden gaan paardrijden.

We werden sóchtends vroeg, geloof een uur of 7, opgehaald met een jeep en de rit naar de manege was al een gave ervaring op zich. We kwamen aan bij de Trailriders en gingen als eerst de paarden verzorgen en optuigen. Destijds was het nog niet verplicht een cap te dragen, tegenwoordig krijg je wel een cap aangeboden. Uiteindelijk is het voor je eigen veililgheid. De paarden waren opgezadeld en we waren klaar om te gaan. Sally gaf ons beide een lange tak met blad en al snel kwamen we erachter waarom. Het stikte er van de steekvliegen. Vreselijk irritante beesten zeg! Ik was best wel wat gewend, hier in NL hadden we natuurlijk ook steekvliegen bij de paarden maar op Corfu, midden augustus, leken het er echt zoveel meer.

Ik weet niet meer precies waar we heen zijn gereden, het is immers al lang geleden, maar wat ik nog wel weet is dat Sally voorop reed en zoveel wist te vertellen over de prachtige omgeving. Dan hoorde je ineens: look! En dan zag ze in het struikgewas een salamander op de boom. We kwamen ook nog schildpadden tegen onderweg. Opeens zei ze dat we naar beneden zouden gaan. Naar beneden? Voor we er erg in hadden gingen we behoorlijk stijl naar beneden. Wauw! Gelukkig wisten de paarden precies wat ze deden, deze route hadden ze al zo vaak gelopen. Denk dat we zo'n 3 uur hadden gereden toen we weer terug op de manege waren. We verzorgden eerst de paarden en kregen daarna wat te drinken en kletsen nog wat na met Sally en haar man. We werden weer keurig thuis gebracht bij ons appartement en konden terug kijken op een geweldig avontuur. Hierna heb ik helaas niet meer op Corfu gereden maar ik ben zeker van plan dit nog eens te gaan doen en dan uiteraard weer bij Sally. 

Ingescande foto van ons - Corfu 2003

Leuk artikel? Like en deel het!

Vind je dit artikel leuk? Of heb je een vraag? Laat het mij in een reactie hieronder weten.

Je plaatst een reactie als gast (jouw e-mailadres zal nooit openbaar gemaakt worden)

Musthaves voor jouw Corfu vakantie!

Wandelen op Corfu

Wandelen op Corfu

met 21 rondwandelingen
Nederlandstalig
paperback € 16,95
ANWB Extra

ANWB Extra

+ grote kaart
Nederlandstalig
paperback € 10,95
Wat en Hoe

Wat en Hoe

+ hoogtepunten Corfu
Nederlandstalig
paperback € 16,95
Kaartgids

Kaartgids

combi van kaart en gids
Nederlandstalig
paperback € 10,99