• Mijn blog

Tips en tricks bij het huren van een auto

Tips en tricks bij het huren van een auto

Gemakkelijk reizen door Corfu

Stel u bent van plan een bezoek te brengen aan Corfu, dan is het erg goed denkbaar dat u zo veel mogelijk van het eiland wilt zien. Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om een auto te huren op een rondreis. Helaas wordt er nog steeds gedacht dat het huren van een auto gepaard gaat met veel stres. Dit is tegenwoordig natuurlijk al lang niet meer het geval! We hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet waardoor u nog zorgelozer kan genieten van uw autohuur ervaring.

Tip 1: Check op voorhand de beschikbare reviews van de verhuurder voor de locatie waar u naar toe gaat. Sommige verhuurders worden beter beoordeeld dan andere en daarnaast zijn er grote verschillen per locatie. Hertz in Malaga kan bijvoorbeeld erg goede beoordelingen krijgen, terwijl ze in Corfu minder goed presteren.

Tip 2: Controleer eventuele schade op voorhand samen met de verhuurder. Wanneer er bijvoorbeeld krassen op de auto zitten moet dit opgenomen worden in het schade rapport. Wanneer de schade niet goed wordt opgenomen kan deze naderhand op u verhaald worden.

Tip 3: Is het zo dat u van plan bent om uw huurauto op een andere plek in te leveren dan de plek waar u hem heeft opgehaald? Neem van tevoren contact op met de verhuurder om te checken of dit geen probleem is! Sommige verhuurders rekenen hier een toeslag voor.

Tip 4: Check voor aanvang van uw reis of de verhuurder zich wel of niet op het vliegveld bevindt. Sommige verhuurders bevinden zich buiten het vliegveld en zijn bereikbaar met shuttlebussen. Dit is op zich geen probleem, maar het is wel goed om te weten waar u heen moet.

Tip 5: Neem de voorwaarden van de verzekering grondig door. Wanneer u op de hoogte bent van uw rechten kunt u zorgen voor een goede afhandeling wanneer u schade rijdt.

Tip 6: Kan u niet wachten om Corfu te gaan ontdekken zodra u geland bent? Stuur dan vast één iemand van uw gezelschap naar de balie van de verhuurder terwijl de rest wacht op de koffers! Zo bent u de drukte van het pas gelande vliegtuig voor.

Tip 7: Zorg ervoor dat u altijd uw creditcard meeneemt op reis. Het huren van een huurauto gaat namelijk bijna altijd via creditcard aangezien de borg hierop ingehouden kan worden.

Tip 8: Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar HolidayCars.

Leuk artikel? Like en deel het!

Vind je dit artikel leuk? Of heb je een vraag? Laat het mij in een reactie hieronder weten.

Je plaatst een reactie als gast (jouw e-mailadres zal nooit openbaar gemaakt worden)

Musthaves voor jouw Corfu vakantie!

Wandelen op Corfu

Wandelen op Corfu

met 21 rondwandelingen
Nederlandstalig
paperback € 16,95
ANWB Extra

ANWB Extra

+ grote kaart
Nederlandstalig
paperback € 10,95
Wat en Hoe

Wat en Hoe

+ hoogtepunten Corfu
Nederlandstalig
paperback € 16,95
Kaartgids

Kaartgids

combi van kaart en gids
Nederlandstalig
paperback € 10,99