Agios Stefanos Avliotes op Corfu | Griekenland

Agios Stéfanos

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 26 april 2021

Agios Stefanos Avliotes op Corfu

door Ernestos Vitouladitis

Ontdek Agios Stéfanos Avliotes op het Griekse eiland Corfu

Agios Stefanos (ook wel bekend als San Stefanos) is een badplaats die gelegen is Noord-Corfu (Corfu | Griekenland). Het ligt aan een vrij lang en breed zandstrand, dat zich uitstrekt tot aan de spectaculaire kliffen van Peroulades. Doordat het plaatsje vrij afgelegen ligt is het nog niet ontdekt door het massatoerisme en kun je hier dus prima terecht wanneer je op zoek bent naar rust. De huizen en vele bungalows zijn verspreid over een groot terrein tegen de heuvel op gebouwd. Dat twee plaatsen op het eiland dezelfde naam dragen, roept vanzelfsprekend verwarring op. Hier wordt echter het plaatsje bedoeld aan de noordwestkust. Sporten: paardrijden | Watersporten: snorkelen en duiken. Vanuit Agios Stéfanos heb je een prachtig zicht op de Diapontia eilanden. Je kunt in Agios Stéfanos opstappen voor een dagtocht naar deze eilanden.

Corfu heeft een mediterraan klimaat dat zorgt voor warme, droge zomers en milde winters. In de zomermaanden valt er nauwelijks regen en liggen de temperaturen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. Vooral in de middag zorgt een fijne zeebries voor wat verkoeling. De luchtvochtigheid is relatief hoog, de noordwestelijke en westelijke winden zorgen vooral in de wintermaanden voor overvloedige regenval. Als gevolg hiervan is Corfu dicht bebost en is het landschap idyllisch groen.

Tickets koop je vooraf bij de automatische kaartjesautomaat, kiosk of bij je accommodatie. Koop je het ticket in de bus dan betaal je een hogere prijs. In de groene bus wordt de ticketprijs bepaald op basis van de afstand. Voor de blauwe bus gelden vaste zonetarieven. Kinderen onder de 6 jaar reizen gratis.

A = langeafstandsbus: bekijk de actuele dienstregeling en ticketprijzen, B = stadsbus: bekijk de actuele dienstregeling en ticketprijzen. Ik adviseer je om altijd even navraag over de dienstregeling en tickets te doen bij de buschauffeur, kiosk of de lokale bevolking. Er zou zomaar iets kunnen wijzigen wat voor een onaangename verrassing kan zorgen.

Je kunt kiezen uit de volgende bus(sen):

Vakantie naar Agios Stéfanos op Corfu

Waar kan ik verblijven in Agios Stéfanos?

Corfu Gids heeft de beste vakantiedeals voor jou verzameld!

De kaart van Agios Stéfanos