Bourdeto

Bourdeto
  • Gang: hoofdgerecht
  • Vegetarisch: nee
  • Aantal personen: 4-personen
  • Bereidingstijd: 30-60-minuten
  • Over het gerecht:

    Bourdeto (μπουρδέτο) is een gepeperde visschotel, de vis (visfilet) wordt gekookt in een tomatensaus met ui, knoflook en rode peper. Bourdeto is een typisch Corfiotisch gerecht.

    Ingrediënten:

    5 eetlepels olijfolie, 2 gesnipperde uien, 3 teentjes knoflook fijngehakt, 2 theelepels paprikapoeder, 1 of 2 Spaanse peper(s), 2 grote rijpe tomaten ontveld en in stukjes gesneden, suiker, zout, peper, 1 laurierblad, 2 dl droge witte wijn, 2 dl visbouillon, 600 gr. visfilets (verschillende soorten of kabeljauwfilet), 1/2 bosje peterselie 

    Bereidingswijze:

    Zaadlijst uit de Spaanse pepers verwijderen de peper in ringetjes snijden. Olijfolie in een pan verhitten, als de olie heet is dan de ui erin fruiten. Hierna de knoflook, paprikapoeder en Spaanse peper kort meebakken. Tomaten erbij doen en zo'n 3 minuten meebakken. Voeg suiker, zout, evt peper en laurierblad toe. Daarna wijn en bouillon toevoegen en doorkoken tot een lichte saus. Naar smaak suiker of zout toevoegen. Visfilets in de saus leggen en tegen de kook aan gaar laten worden.

    Ook leuk om te lezen:

  • Bekijk het aanbod Corfu accommodaties: appartementen | hotels | villa's
  • Leuk artikel? Like en deel het!

    Vind je dit artikel leuk? Of heb je een vraag? Laat het mij in een reactie hieronder weten.

    Je plaatst een reactie als gast (jouw e-mailadres zal nooit openbaar gemaakt worden)

    Musthaves voor jouw Corfu vakantie!

    Wandelen op Corfu

    Wandelen op Corfu

    met 21 rondwandelingen
    Nederlandstalig
    paperback € 16,95
    ANWB Extra

    ANWB Extra

    + grote kaart
    Nederlandstalig
    paperback € 10,95
    Wat en Hoe

    Wat en Hoe

    + hoogtepunten Corfu
    Nederlandstalig
    paperback € 16,95
    Kaartgids

    Kaartgids

    combi van kaart en gids
    Nederlandstalig
    paperback € 10,99