Feta

De beste feta koop je natuurlijk in Griekenland

6 "regels" voor het kopen van de beste Griekse feta

Regel #1
Koop alleen feta in of uit Griekenland, dit is de enige die ECHTE feta is. Feta is Grieks en wordt als zodanig erkend door de Europese Commissie als gevolg van diverse factoren. Als je de beste feta wilt, kiest dan voor de Griekse.

Regel #2
Zorg ervoor dat het alleen schapenmelk (en misschien wat geitenmelk), stremsel en zout bevat. Het zou niets anders moeten bevatten en evenmin koemelk moeten bevatten. Feta gemaakt met koemelk kan gemakkelijk afbrokkelen, kan een zure smaak hebben en een onprettige nasmaak achterlaten. Bovendien ontbreekt de voedingswaarde in koemelk.

Regel #3
Proef het. Als je de luxe hebt om de kaas te proeven voordat je het koopt, dan zeker doen. Er zijn 3 verschillende soorten feta op basis van de structuur: hard, medium-hardheid en zacht. Er zijn ook verschillende aroma's: sommige zijn zouter, sommige pittig en sommige zijn mild. Dit alles hangt af van welk gebied en in welke soort verpakking de feta wordt gerijpt. De meeste Griekse mensen hebben een favoriete feta en ze kopen altijd die ene specifieke feta.

Regel #4 
Feta moet wit zijn, en niet gelig van kleur. Als het een beetje geel, betekent dat dat de kaas is blootgesteld aan lucht buiten de pekel.

Regel #5
Feta moet een pittige smaak en een rijk aroma hebben. Het mag niet bitter, zuur, ranzig, krijtachtig, of smakeloos smaken zoals de meeste feta smaakt die gemaakt is van koemelk.

Regel #6
Feta moet een aantal kleine gaatjes hebben aan het oppervlak.

Ook leuk om te lezen:

  • Bekijk het aanbod Corfu accommodaties: appartementen | hotels | villa's
  • Leuk artikel? Like en deel het!

    Reacties (1)

    • Corfu Gids

      02 november 2016 op 11:09 | #

      Feta sto fourno

      Ingrediënten: feta, ui, tomaat, paprika, oregano, olijfolie

      Bereiding: leg een plak feta van 0,5-1 cm dikte op een stuk aluminiumfolie. Snij de ui, paprika en tomaat in hele dunne plakjes en leg dit boven op de feta (de tomaat als laatste). Bestrooi dit ruim met oregano en een beetje olijfolie er bovenop. Vouw het aluminiumfolie dicht en plaats het afhankelijk van de dikte van de plak feta 12-20 minuten in de oven bij 225C. Het is klaar als de feta een beetje gesmolten is. Kan ook op de BBQ.

      antwoord

    Vind je dit artikel leuk? Of heb je een vraag? Laat het mij in een reactie hieronder weten.

    Je plaatst een reactie als gast (jouw e-mailadres zal nooit openbaar gemaakt worden)

    Musthaves voor jouw Corfu vakantie!

    Wandelen op Corfu

    Wandelen op Corfu

    met 21 rondwandelingen
    Nederlandstalig
    paperback € 16,95
    ANWB Extra

    ANWB Extra

    + grote kaart
    Nederlandstalig
    paperback € 10,95
    Wat en Hoe

    Wat en Hoe

    + hoogtepunten Corfu
    Nederlandstalig
    paperback € 16,95
    Kaartgids

    Kaartgids

    combi van kaart en gids
    Nederlandstalig
    paperback € 10,99