Octopus (oven)

Octopus uit de oven
  • Gang: hoofdgerecht
  • Vegetarisch: nee
  • Aantal personen: 4-personen
  • Bereidingstijd: langer dan 2 uur
  • Ingrediënten:

    1 grote, marktverse octopus van 3-5 pond, 5-6 middelgrote aardappelen: schillen en in stukken snijden van ongeveer 3 cm, 8 teentjes knoflook gepeld, 1 tot 1 ½ kopje olijfolie, 1 kopje water, versgemalen peper

    Bereidingswijze:

    Was de octopus, reinig de binnenkant van de kap, splitst de tentakels en snijd ze in grote stukken. Schik de stukken in een grote pan en voeg de aardappelen en knoflook toe. Voeg de olie toe, het water en peper naar smaak. Opmerking: zout toevoegen is niet nodig. Zet de pan in de voorverwarmde oven op ongeveer 150 graden (laag) en laat het geheel pruttelen voor ongeveer 2 ½ uur. In het laatste uur zo nodig een paar eetlepels water toevoegen. Het is klaar als het bruin is (met tinten paars). 

    Ook leuk om te lezen:

  • Bekijk het aanbod Corfu accommodaties: appartementen | hotels | villa's
  • Leuk artikel? Like en deel het!

    Vind je dit artikel leuk? Of heb je een vraag? Laat het mij in een reactie hieronder weten.

    Je plaatst een reactie als gast (jouw e-mailadres zal nooit openbaar gemaakt worden)

    Musthaves voor jouw Corfu vakantie!

    Wandelen op Corfu

    Wandelen op Corfu

    met 21 rondwandelingen
    Nederlandstalig
    paperback € 16,95
    ANWB Extra

    ANWB Extra

    + grote kaart
    Nederlandstalig
    paperback € 10,95
    Wat en Hoe

    Wat en Hoe

    + hoogtepunten Corfu
    Nederlandstalig
    paperback € 16,95
    Kaartgids

    Kaartgids

    combi van kaart en gids
    Nederlandstalig
    paperback € 10,99