Stifado

Stifado
  • Gang: hoofdgerecht
  • Vegetarisch: nee
  • Aantal personen: 4-personen
  • Bereidingstijd: langer dan 2 uur
  • Over het gerecht:

    Stifado (στιφάδο) is een traditioneel gerecht uit Corfu. Het kan gemaakt worden van konijn of rundvlees. Het wordt vaak gegeten door de pan midden op tafel te zetten, waarna de eters een portie op hun bord of in een kommetje scheppen.

    Ingrediënten:

    1 kg mager rundvlees (stoofvlees), 1 kg sjalotjes of uien, scheutje olijfolie, 500 gr rode tomaten gepureerd, 2 runderbouillon tabletten, 1 glas rode wijn, 3 laurierbladeren, 1/2 bosje fijn gesneden peterselie, zout en peper

    Bereidingswijze:

    Snijd het rundvlees in blokjes van ongeveer 3 cm. Snijd de ui klein. Doe de olijfolie in de pan en bak het vlees op een hoog vuur rondom bruin, als het vlees bruin is dan de uien toevoegen. Voeg daarna de tomaten, de runderbouillon tabletten, laurier blaadjes en de peterselie erbij en laat dit ongeveer 2 uur stoven tot het vlees lekker mals is. Doe dan de wijn erbij en laat nog vijf minuten zachtjes koken. Tot slot op smaak brengen met zout en peper.

    Ook leuk om te lezen:

  • Bekijk het aanbod Corfu Accommodaties: naar appartementen > | naar hotels > | naar villa's >
  • Top 3 Corfu zonvakantie aanbieders: Suanweb > | de Vakantiediscounter > | Tjingo >
  • Leuk artikel? Like en deel het!

    Reacties (1)

    • Miss Kerkyra

      02 november 2016 op 14:02 | #

      Benodigdheden voor 2 personen : 50 gr boter, 500 gr rundvlees(kleine blokjes van snijden), 300 ml droge rode wijn, 400 ml tomatenblokjes in saus(blik), 4 eetlepels tomatenpurree, 300 ml kokend water, 3 eetlepels olijfolie, 3 uien, gesnipperd (als je niet van uien houd kun je ze er uit laten), 3 teentjes knoflook geperst, 1 theelepel kaneel, halve theelepel gedroogde oregano, zout en peper, 4 eetlepels peterselie ter garnering

      Bereiding:
      Verhit de boter in een braadpan en bak de stukjes rundvlees rondom bruin. Blus het vlees af met de helft van de wijn en laat dit 5 minuten pruttelen. Doe de tomatenpurree,tomatenblokjes en het kokend water erbij en laat het geheel afgedekt 10 min. sudderen. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook 5 min. Doe het daarna bij het vlees en breng op smaak met zout,peper,kaneel en oregano. Laat de stifado afgedekt 1 tot 1,5 uur sudderen tot het vlees zacht is. Voeg na ongeveer een half uurtje de overige wijn toe. Garneer het gerecht met de peterselie.

      antwoord

    Vind je dit artikel leuk? Of heb je een vraag? Laat het mij in een reactie hieronder weten.

    Je plaatst een reactie als gast (jouw e-mailadres zal nooit openbaar gemaakt worden)

    Musthaves voor jouw Corfu vakantie!

    Wandelen op Corfu

    Wandelen op Corfu

    met 21 rondwandelingen
    Nederlandstalig
    paperback € 16,95
    ANWB Extra

    ANWB Extra

    + grote kaart
    Nederlandstalig
    paperback € 10,95
    Wat en Hoe

    Wat en Hoe

    + hoogtepunten Corfu
    Nederlandstalig
    paperback € 16,95
    Kaartgids

    Kaartgids

    combi van kaart en gids
    Nederlandstalig
    paperback € 10,99