Mindervaliden

Mindervaliden

Ik ontvang regelmatig de vraag of het gemakkelijk is om op Corfu vakantie te vieren wanneer je afhankelijk bent van bijv. een rolstoel of slecht ter been bent. Het kan maar het is niet "makkelijk", het hangt ervan waar je heen gaat, je zult waarschijnlijk hulp nodig hebben. Vanwege mijn jarenlange vakantie ervaring op Corfu en mijn persoonlijke ervaring (zie onderaan de pagina) met een rolstoel wil ik toch proberen wat meer op de details in te gaan. Is Corfu geschikt voor mindervaliden?

Corfu is een heuvelachtig eiland, de hoogste top meet zelfs 906 m. Dit maakt het daarom voor mindervaliden minder toegankelijk. Maar zelfs voor iemand die niet van bijv. een rolstoel afhankelijk is het nemen van deze heuvels geen simpele klus. Er zijn echter genoeg andere mogelijkheden om het eiland te verkennen. Op Corfu ligt een prima wegennet. Autohuur is ook zeer goed geregeld. Wanneer je een auto huurt kun je op die manier toch heel veel van het eiland zien. Het busvervoer is ook goed geregeld, de bussen doen het gehele eiland aan en de vriendelijk chauffeurs zullen altijd behulpzaam zijn wanneer er hulp nodig is bij het in- en uitstappen. De dorpen met toeristen voorzieningen liggen over het algemeen langs de kust en zijn goed begaanbaar, wellicht hier en daar met een beetje hulp van anderen. Vergeet niet dat óók op Corfu mensen wonen die afhankelijk zijn van bijv. een rolstoel, ook zij zullen opstakels tegenkomen, maar met wat hulp zullen de meeste obstakels geen al te groot probleem zijn.

Heb je bijv. een rolstoel nodig? Bij Mobility Corfu leveren ze een verscheidenheid aan mobiliteitshulpmiddelen zoals rolstoelen en rollators, die ze aan jouw vakantie accommodatie zullen leveren (gratis in Sidari, Agios Stefanos noordwesten, Arillas en Agios George's noord. Voor andere plaatsen worden bezorgkosten gerekend) tel:+30 69760 82230 /

Ook leuk om te lezen:

Goed artikel? Like en deel het!

Reacties (2)

 • Corfu Gids

  12 november 2016 op 10:12 | #

  september 2016 waren wij met mijn 90-jarige oma op Corfu. Zij is rolstoel afhankelijk i.v.m. slecht ter been zijn. Mijn oma kon de rolstoel niet zelf voortduwen, dit omdat het simpelweg te zwaar bleek. Ze was dus afhankelijk van iemand die haar continue voortduwt. Dit is natuurlijk niet erg om te doen maar levert wel beperkingen op. Daarnaast bleek het ook nog een kunst de rolstoel in de auto te vervoeren. Je dient er dus goed naar te kijken of de rolstoel in de achterbak past. Sommige bezienswaardigheden zijn niet rolstoel toegankelijk. Het Theotokos klooster bij Paleokastritsa heeft o.a. veel opstapjes wat met een rolstoel onmogelijk is. Een strand bezoeken bleek ook lastig. Het paleis van Sissi daarentegen is wel rolstoel vriendelijk. In het paleis is een lift en de tuin is ook goed begaanbaar. Nu we zelf hebben ervaren hoe het is om met een rolstoel Corfu te bezoeken zijn wij van mening dat Corfu redelijk geschikt is voor een rolstoel, mits je van hulp verzekerd bent en je, indien nodig, nog wel enigszins kunt lopen.

  antwoord

 • Marie

  09 april 2017 op 15:59 | #

  Wij zijn op Corfu in een hotel geweest met de rolstoel. Het hotel was prima geschikt voor een rolstoel.
  Het openbaar vervoer daarentegen neemt geen rolstoel patiënten mee. Wij hebben daarom gebruik gemaakt van de taxi. Wel op voorhand prijs afspreken.
  Ondanks de rolstoel hebben wij bijna alles kunnen bezoeken op Corfu. Corfu stad is zeer goed toegankelijk en mooi.

  antwoord

Vind je dit artikel leuk? Of heb je een vraag? Laat het mij in een reactie hieronder weten.

Je plaatst een reactie als gast (jouw e-mailadres zal nooit openbaar gemaakt worden)

Musthaves voor jouw Corfu vakantie!

Wandelen op Corfu

Wandelen op Corfu

met 21 rondwandelingen
Nederlandstalig
paperback € 16,95
ANWB Extra

ANWB Extra

+ grote kaart
Nederlandstalig
paperback € 10,95
Wat en Hoe

Wat en Hoe

+ hoogtepunten Corfu
Nederlandstalig
paperback € 16,95
Kaartgids

Kaartgids

combi van kaart en gids
Nederlandstalig
paperback € 10,99