Auto huren

Auto huren

Oke, je vakantie naar Corfu is geboekt en nu twijfel je nog of je een auto wilt huren in Corfu? Ik zeg: DOEN! Na jaren scooter te hebben gereden op Corfu ging ik met mijn eigen auto naar Corfu. Wat was dat fijn! Flessen water, badhanddoeken, eten enz ... het gaat zoveel gemakkelijk mee dan met een scooter. Daarnaast vind ik de vrijheid en mogelijkheden om Corfu per auto te ontdekken heerlijk.

Corfu is niet zo'n groot eiland. De makkelijkste manier om Corfu te ontdekken is door rond te reizen per auto. Een auto huren is op Corfu voordelig, autohuur is dus een goedkope manier om dit prachtige eiland te ontdekken. Wat dacht je van bijv. de Pantokrator, de hoogste berg, op rijden? 's Avonds kun je naar de westkust rijden om te genieten van de prachtige zonsondergang. Of naar een gezellige taverne voor een heerlijke Griekse maaltijd. Wil je goed voorbereid een auto huren? Lees dan vooral verder.

Zijn er regels om een auto te huren?

Jazeker, ook op Corfu hebben ze regels. De meeste autoverhuurbedrijven eisen dat de huurder minimaal 21 jaar oud is. Maar het komt ook voor dat de minimum leeftijd 23 jaar moet zijn. Daarnaast dien je minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van het rijbewijs op de dag dat de huurovereenkomst ingaat. Om een auto te huren zijn er meerdere mogelijkheden. Je kunt dit vooraf doen via internet, direct bij aankomst op de luchthaven of je doet zoals ik dat altijd doe. Hoe doe jij dat dan hoor ik je denken. Ik huur altijd via de eigenaar van het appartement. Dus niet via de touroperator, want die durven gerust hun prijs te vragen. En laten we eerlijk zijn, waarom meer betalen dan nodig is? Voordeel hiervan is ook nog eens dat de auto bij het appartement geleverd en opgehaald wordt.

Ik heb ook nog 5 handige tips voor je wanneer je een auto wilt huren

 1. Vooraf een auto reserveren
  Zoals ik eerder al aangaf zijn er meerdere mogelijkheden om een auto te huren, waaronder het vooraf reserveren. Het grote voordeel hiervan is dat je gegarandeerd een huurauto hebt en je niet achteraan hoeft te sluiten in de rij. Je springt zo van het vliegtuig de auto in en kunt direct op weg naar je accommodatie. Heerlijk toch? Geen gedoe en direct goed aan de vakantie beginnen.
 2. Het juiste type auto
  Ben je met zijn tweetjes en heb je niet al teveel koffers bij? Dan is een kleine auto prima. Ben je met het gezin op vakantie dan is het toch fijner om een ruimere auto te kiezen zodat iedereen de ruimte heeft om te zitten en er ook nog ruimte is voor de koffers. Kies je wel of geen airco? Ik ben geen fan van airco, ik zet liever alle ramen open en geniet van de wind door mijn haren. Maar oke, het kan op Corfu natuurlijk behoorlijk warm worden (lees heet) en dan is een airco zeker geen overbodige luxe. De meeste auto's zijn trouwens standaard voorzien van airco.
 3. Creditcard
  De meeste mensen hebben een creditcard, dit is altijd handig op vakantie. Maar wist je dat voor het huren van een auto het vaak zelfs verplicht is om een creditcard te hebben? Let op: het dient een creditcard mét pincode te zijn. De verhuurder heeft dan een extra verzekering in het geval van schade. Of wanneer je de auto niet volgetankt aflevert terwijl dit wel was afgesproken. Tip: weet je je pincode nog? Even checken vóór vertrek naar Corfu.
 4. Foto’s maken
  Je denkt misschien waarom, maar geloof me, het kan een hoop gedoe voorkomen. De verhuurder laat je de auto binnen en buiten zien en wijst je op evt. aanwezige schade. Is er schade, let er dan op dat dit ook vermeld wordt op de overeenkomst. Anders zouden ze bij inleveren kunnen zeggen dat jij die schade hebt veroorzaakt. Daarna maak ik foto's, ook bij inleveren, van de auto, samen met de verhuurder. De foto's bewaar ik nog een jaar. Waarom? Stel dat de verhuurder de schade op jou wilt verhalen en jij bent alweer terug in Nederland dan zeggen foto's meer dan woorden.
 5. Reservering en overeenkomst
  Stel dat je extra's bijboekt zoals een kinderzitje en dit blijkt bij aankomst niet op de reservering te staan dan is de kans groot dat je ter plekke deze extra's niet kunt reserveren. Controleer daarom altijd goed de reservering. De overeenkomst wordt bij het afleveren van de huurauto besproken en ondertekend en ook deze dien je zorgvuldig te controleren. Het zou heel zuur zijn als je denkt het kinderzitje gereserveerd te hebben en bij de overeenkomst blijkt van niet en je hier extra voor moet bijbetalen. Zonde van je geld toch? Daarom even goed checken.

bron: Griekipedia.nl

Mijn suggesties

TUI Cars

TUI Cars

Sunnycars

Sunnycars

Auto Europe

Auto Europe

Ook leuk om te lezen:

Goed artikel? Like en deel het!

Reacties (5)

 • Bert Damminga

  28 juni 2017 op 13:11 | #

  Huur geen auto bij Avis. Deze lijken goedkoop bij afsluiten maar willen je bijna verplichten een verzekering af te sluiten bij aankomst op het vliegveld.
  Als je dat niet doet heb je achteraf schade zogenaamd. Bij inleveren foto's maken van de auto en benzine stand.

  antwoord

 • Joke

  12 februari 2018 op 17:35 | #

  Mijn dochter is 21 jaar. Ze heeft pas 1,5 jaar haar rijbewijs. Mag zij een auto huren op Corfu?

  antwoord

 • Kees

  19 februari 2018 op 08:27 | #

  Wat is wijsheid? Een kopie van het rijbewijs/creditcard meenemen of ter plekke een kopie laten maken?

  antwoord

 • Corfu Gids

  19 februari 2018 op 08:37 | #

  Officieel is de minimum leeftijd 23 jaar. Toch zijn veel verhuurders bereidt deze te verlagen naar 21 jaar. Hier dient dan wel een toeslag voor betaald te worden. Hoeveel dit precies is is mij niet bekend, maar van horen zeggen zou dit rond de € 15,- voor de gehele huurperiode zijn. De plicht om minimaal 1 jaar in het bezit van het rijbewijs te zijn blijft, hier valt niets aan te veranderen.

  antwoord

 • Corfu Gids

  19 februari 2018 op 08:41 | #

  Ik maak altijd zelf een kopie van belangrijke documenten en lever dit in bij de verhuurder. Er zijn verhuurders die aanbieden jouw documenten te "bewaren" maar dit is volgens de wet niet toegestaan. Alleen officiële instanties (politie, douane enz) mogen documenten innemen.

  antwoord

Vind je dit artikel leuk? Of heb je een vraag? Laat het mij in een reactie hieronder weten.

Je plaatst een reactie als gast (jouw e-mailadres zal nooit openbaar gemaakt worden)

Musthaves voor jouw Corfu vakantie!

Wandelen op Corfu

Wandelen op Corfu

met 21 rondwandelingen
Nederlandstalig
paperback € 16,95
ANWB Extra

ANWB Extra

+ grote kaart
Nederlandstalig
paperback € 10,95
Wat en Hoe

Wat en Hoe

+ hoogtepunten Corfu
Nederlandstalig
paperback € 16,95
Kaartgids

Kaartgids

combi van kaart en gids
Nederlandstalig
paperback € 10,99