Tanken

Tanken

Ga je met je eigen auto naar Corfu of ga je een voertuig huren op Corfu houd er dan rekening mee dat tanken in Corfu net even wat anders gaat dan je in Nederland gewent bent. De in Nederland goed verkrijgbare brandstoffen zoals aardgas en LPG zijn in Corfu (en Griekenland) niet vanzelfsprekend verkrijgbaar bij de pomp. LPG zie je wel steeds meer maar aardgas wordt door slechts een handjevol pompen geleverd. Het wordt daarom afgeraden om met een auto op aardgas naar Corfu te gaan. Benzine (Euro 95 en Euro 98) en diesel zijn overal goed verkrijgbaar.

Hoe heet de brandstof op Corfu?

  • Euro 95 (Unleaded of Βενζίνη Βενζίνη)
  • Euro 98 (Super plus 100 of Αµόλυβδη Βενζίνη 100, benzine met een octaangehalte van 100, hierop rijdt jouw Euro 98 auto ook prima)
  • Diesel (Petrol of Πετρελαιο)
  • Lpg (Autogas of υγραέριο, als je een NL auto hebt, heb je een Italië nippel als verbindingsstuk nodig)

Wat zijn de brandstofprijzen op Corfu?

Bekijk de actuele brandstofprijzen in Corfu

Wat zijn de openingstijden en betaalmogelijkheden?

De meeste tankstations zijn geopend tijdens de reguliere openingstijden (7.00 - 22.00). Sommige tankstations zijn zelfs 24 uur per dag geopend. Gebruikelijk is om contant af te rekenen, zorg dus dat je voldoende geld bij hebt. Bij sommige pompen kun je tegenwoordig ook een met een creditcard betalen.

Mag ik zelf tanken?

Hier in Nederland zijn we gewend om zelf te tanken, het komt zelden voor dat de pompbediende dit voor je doet. Dit is op Corfu echter anders. Zodra je de pomp nadert en tot stilstand bent gekomen zal de pompbediende direct naar je toe komen en vragen voor hoeveel je wilt tanken. Meestal weet hij al direct welk soort brandstof jouw voertuig nodig heeft. Tijdens het tanken en afrekenen kun je lekker in/op jouw voertuig blijven zitten.

Hoe geef ik aan hoeveel ik wil tanken?

Dat kun je op meerdere manieren uitleggen, de meeste Grieken spreken een aardig woordje Engels. Je zou kunnen zeggen: zoveel liter, vol of bijv. halfvol. Toch kan dit voor verwarring zorgen. Ikzelf geef daarom altijd aan voor hoeveel Euro ik wil tanken. Het is niet nodig om een fooi te geven na het tanken, maar doe je dit wel dan wordt dit zeker gewaardeerd.

Tanktip

On the road kom je steeds vaker E10 tegen. Dit is een variant op Euro 95 en bevat 10% bio-ethanol. E10 is geschikt voor het milieu maar niet voor iedere auto. Op de website van E10check kun je controleren of jouw auto E10-proof is. Twijfel je? Tank dan gewoon met Euro 95 of Euro 98!

Ook leuk om te lezen:

Goed artikel? Like en deel het!

Vind je dit artikel leuk? Of heb je een vraag? Laat het mij in een reactie hieronder weten.

Je plaatst een reactie als gast (jouw e-mailadres zal nooit openbaar gemaakt worden)

Musthaves voor jouw Corfu vakantie!

Wandelen op Corfu

Wandelen op Corfu

met 21 rondwandelingen
Nederlandstalig
paperback € 16,95
ANWB Extra

ANWB Extra

+ grote kaart
Nederlandstalig
paperback € 10,95
Wat en Hoe

Wat en Hoe

+ hoogtepunten Corfu
Nederlandstalig
paperback € 16,95
Kaartgids

Kaartgids

combi van kaart en gids
Nederlandstalig
paperback € 10,99