Benitses

Benitses
Bekijk het aanbod Corfu accommodaties: appartementen | hotels | villa's
Plaats: Benitses | Μπενίτσες
Ligging: Midden-Corfu
Soort strand: zand/kiezelstrand
Toeristische voorzieningen: veel
Bereikbaar met eigen vervoer of ov: blauwe bus nr. 6
Bekijk meer foto's van de prachtige dorpen op Corfu

Benitses is een badplaats en ligt in Midden-Corfu (Corfu | Griekenland) op 14 kilometer van Corfu-stad. Het pittoreske vissersdorp is in de afgelopen jaren een toeristische plek geworden, maar het pittoreske karakter en de traditionele sfeer zijn niet verloren gegaan. Vandaag de dag biedt dit prachtige dorp diverse accommodaties, evenals tavernes, cafes en bars. Een wandeling door de smalle straatjes onthult mooie traditionele details die op iedereen indruk maken.

De oorsprong van de naam Benitses stamt uit de periode van het Angevijnse rijk, vóór de Venetiaanse periode, toen in de 13e eeuw het gebied werd aangeduid als "Penitisai", een woord dat afgeleid is van het oudgriekse woord "Penio" dat plaats met rivieren betekent. Benitses had vroeger twee kleine rivieren die, waar nu de haven is, de zee bereikten. Dit is de belangrijkste reden waarom het gebied door de eeuwen heen zo belangrijk is geweest. Later veranderde de naam "Penitisai" in de loop der jaren in "Penitsai" en uiteindelijk in de huidige Benitses.

In Benitses zijn de Romeinse baden met mozaïekvloeren ontdekt, het bewijst dat dit dorp een lange geschiedenis heeft. De eerste geschreven bronnen over Benitses zijn gedateerd uit 1469. In het verleden hielden de bewoners zich bezig met vissen en de teelt van citrusbomen en olijfbomen. Vandaag de dag is de meerderheid van de bewoners bezig met het toerisme. Vanuit Benitses kun je het Achillion bezoeken, een van de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland, of je kunt de Kaiser's Bridge gaan bekijken. De Duitse Keizer William de 2e heeft ooit deze brug laten bouwen om naar het strand te kunnen wandelen. Een deel van deze brug is nog steeds te zien, even buiten Benitses wanneer je richting Corfu-stad gaat. Als je iets sportiefs wilt doen kun je ook door de groene omgeving naar het bergdorp Stavros wandelen. Op deze route kom je een indrukwekkende waterval tegen, verstopt door de dichte vegetatie.

De oudste kerk in Benitses is de kerk van Agia Marina, patroonheilige van Benitses. Op 16 & 17 juli vind er een festival plaats om haar te eren. Het feest, waar veel gedanst en gezongen wordt, gaat door tot in de vroege uurtjes. De inwoners van Benitses worden vergezeld door bezoeker van het hele eiland maar ook uit het buitenland. De kerk werd gebouwd aan de oevers van de rivier die ooit door het dorp liep. De boten, die meel meenamen, voeren naar de molens die zich in de buurt van het huidige aquaduct bevonden. De rivier werd vervolgens omgeleid maar de kerk bleef op dezelfde plaats staan.

Toeristen komen met hun jachten aan in de pittoreske haven van Benitses voor een verfrissende duik in het kristalheldere water van de Ionische zee. Rond het kustdorp vind je tal van stranden met goede faciliteiten en een prachtige omgeving, ideaal voor gezinnen. Het haventje is gezellig gelegen bij het oude centrum (er is een grote gratis parkeerplaats) en de taxistandplaats. Benitses heeft goed openbaar vervoer naar Corfu-stad, met dagelijkse, zeer frequente busdiensten. Benitses is ook verbonden met de weg naar de haven van Lefkimmi, op 25 kilometer afstand.

Bezoek ook eens het Schelpenmuseum, je kunt hier een enorme collectie schelpen uit de gehele wereld bekijken. Tip van Miss Kerkyra: volg het bordje "old Benitses", je wandelt door het oude dorp en komt in een prachtig natuurgebied terecht. Ik ben hier nu meermalen geweest en het is echt schitterend en heerlijk rustig. Trek wel stevige schoenen en beschermende kleding (vooral tegen de muggen) aan, het pad is erg oud en hier en daar zijn verradelijke kuilen. Kijk dus vooral goed uit, maar vergeet ook niet te genieten.

Ook leuk om te lezen:

 • Bekijk het aanbod Corfu accommodaties: appartementen | hotels | villa's
 • Top 3 Corfu zonvakantie aanbieders: Sunweb | de Vakantiediscounter | Prijsvrij
 • Leuk artikel? Like en deel het!

  Vind je dit artikel leuk? Of heb je een vraag? Laat het mij in een reactie hieronder weten.

  Je plaatst een reactie als gast (jouw e-mailadres zal nooit openbaar gemaakt worden)

  Musthaves voor jouw Corfu vakantie!

  Wandelen op Corfu

  Wandelen op Corfu

  met 21 rondwandelingen
  Nederlandstalig
  paperback € 16,95
  ANWB Extra

  ANWB Extra

  + grote kaart
  Nederlandstalig
  paperback € 10,95
  Wat en Hoe

  Wat en Hoe

  + hoogtepunten Corfu
  Nederlandstalig
  paperback € 16,95
  Kaartgids

  Kaartgids

  combi van kaart en gids
  Nederlandstalig
  paperback € 10,99