Giannades

Giannades
Bekijk het aanbod Corfu accommodaties: appartementen | hotels | villa's
Plaats: Giannades | Γιαννάδες
Ligging: Midden-Corfu
Soort strand: geen strand in de directe omgeving
Toeristische voorzieningen: geen
Alleen bereikbaar met eigen vervoer
Bekijk meer foto's van de prachtige dorpen op Corfu

Giannades is een bergdorp en gelegen in Midden-Corfu (Corfu | Griekeland) op 20 kilometer van Corfu-stad en gelegen tussen Ermones en Marmaro. Giannades was oorspronkelijk dichter bij de kust gevestigd, maar door de voortdurende piraterijverslagen rond de 16e eeuw zijn de bewoners verhuisd naar de huidige, veiligere locatie. Het is een groot traditioneel dorp met een unieke architectuur die getuigt van zijn lange geschiedenis. Steile straatjes, oude gebouwen en de oker kleuren van een oude kerk, geven dit pittoreske dorp zijn unieke karakter. Er is een slager, een bakker, postkantoor, medische hulp, mini-markten, restaurants, een bar, een school, speeltuin en een theater. Een paar kilometer verderop ligt het Theotoki landgoed. Al generaties lang produceren ze er olijfolie en een heerlijke wijn. Het landgoed is elke dag geopend en leuk om even te bezoeken.

Achter de heuvel is het strand van Giannades, bekend als het meest geheime strand van het eiland, genaamd Yali. Niet veel mensen bezoeken het omdat het alleen bereikbaar is met de boot of klimmen/lopen. Het is een kleine baai met een mix van ruig zand en kleine kiezelstenen met adembenemend schoon water, prachtig onderwater zee leven en een zeer rustige sfeer. (OPGELET Je hebt basiskennis van klimmen en goede wandelschoenen nodig. Er is geen netwerksignaal op Yali Beach en je wandelt op eigen risico!)

De kerk, uit de 16e eeuw, is gewijd aan de heilige Nicolaas en is toegankelijk via verscheidene trappen omhoog en de ronde toegangspoort. Aan de linkerkant kun je de goed onderhouden begraafplaats met zijn witte marmeren grafschriften, bekijken. De landbouw is de belangrijkste bron van inkomsten voor de inwoners van Giannades. Dagelijks passeren kooplieden met hun vrachtwagens het dorp, ze kondigen zich aan door het gebruik van hun luidsprekers. Je kunt verse vis en groente bij hun kopen.

Hoewel het dorp slechts op 150 meter hoogte is gelegen heb je vanaf het plein een geweldig uitzicht op de Ropa vallei, Pantokrator berg en de bergtoppen van Epirus en Albanië. Net onder het plein is het Cultureel centrum, waar alle culturele evenementen plaatsvinden. Je kunt op het plein heerlijk zitten, genietend van een kopje koffie uit het café dat op het plein is gelegen. Aan de overkant van het café is een kraan waar je je fles met frisse water kunt vullen. Op het plein mag je parkeren, maar let wel op dat je goed aan de kant staat. De bus, die hier dagelijks komt, moet nog wel kunnen keren!

Ook leuk om te lezen:

 • Bekijk het aanbod Corfu accommodaties: appartementen | hotels | villa's
 • Top 3 Corfu zonvakantie aanbieders: Sunweb | de Vakantiediscounter | Prijsvrij
 • Leuk artikel? Like en deel het!

  Vind je dit artikel leuk? Of heb je een vraag? Laat het mij in een reactie hieronder weten.

  Je plaatst een reactie als gast (jouw e-mailadres zal nooit openbaar gemaakt worden)

  Musthaves voor jouw Corfu vakantie!

  Wandelen op Corfu

  Wandelen op Corfu

  met 21 rondwandelingen
  Nederlandstalig
  paperback € 16,95
  ANWB Extra

  ANWB Extra

  + grote kaart
  Nederlandstalig
  paperback € 10,95
  Wat en Hoe

  Wat en Hoe

  + hoogtepunten Corfu
  Nederlandstalig
  paperback € 16,95
  Kaartgids

  Kaartgids

  combi van kaart en gids
  Nederlandstalig
  paperback € 10,99