Gouvia

Gouvia
Bekijk het aanbod Corfu accommodaties: appartementen | hotels | villa's
Plaats: Gouvia | Γουβια
Ligging: Midden-Corfu
Soort strand: zand/kiezelstrand
Toeristische voorzieningen: veel
Bereikbaar met eigen vervoer of ov: blauwe bus nr. 7
Bekijk meer foto's van de prachtige dorpen op Corfu

Gouvia is een onweerstaanbaar charmante en levendige badplaats en ligt in Midden-Corfu (Corfu | Griekenland). Gouvia is een van de meest ontwikkelde toeristische bestemmingen in de buurt van Corfu-stad, dat op slechts 8 kilometer afstand ligt. Elke zomer trekt het duizenden toeristen, die Gouvia kiezen vanwege de vele mogelijkheden die het biedt met betrekking tot accommodaties, de vele restaurants met Griekse en internationale gerechten, winkeltjes, pubs, nachtclubs en meer. Van 's morgens vroeg tot diep in de nacht kuiert een stroom mensen door de straten om te kijken of om bekeken te worden.

In Gouvia zijn 2 stranden: het Gouvia-strand (hier loopt de zeebodem vrij geleidelijk af en daarom is dit strand zeer geschikt voor kinderen) en het Noord-strand. Beide stranden bestaan uit zand en kiezel en je kunt er ligbedden en parasols huren. Je kunt er diverse watersporten doen zoals waterskiën, waterscooter, parasailen, waterfietsen, motor/speedboat, banana/tube, ringoriding en snorkelen. Er is ook een duikschool, voetbalveld en (beach) volleybal. Gouvia heeft een jachthaven "Gouvia Marina". Dit is de grootste jachthaven van het eiland, tijdens de zomermaanden is het hier een drukte met toeristen uit alle delen van de wereld die hier met hun jacht naartoe komen. Gouvia heeft een busverbinding met Corfu-stad die dagelijks elk half uur rijdt van zonsopgang tot zonsondergang.

Gouvia is gebouwd in een natuurlijke baai, van oorsprong een visserdorp, en genoemd naar de vis govious of gouvious - dat is de naam voor de "black gobi" vis - die werden gevangen in dit gebied. In 1537 werd de residentie zonder succes belegerd door de Turkse vloot, onder bevel van Barbarosa. Twee eeuwen later, na een soortgelijke poging, versterkte de Venetianen de haven en bouwde daar een scheepswerf. De ruïnes van de Venetiaanse scheepswerven die werden gebouwd in de 18e eeuw zijn te vinden naast het strand. Het enige wat resteert uit het oude indrukwekkende Venetiaanse gebouw waar ze hun schepen bouwden, zijn een aantal bogen.

Ook leuk om te lezen:

 • Bekijk het aanbod Corfu accommodaties: appartementen | hotels | villa's
 • Top 3 Corfu zonvakantie aanbieders: Sunweb | de Vakantiediscounter | Prijsvrij
 • Leuk artikel? Like en deel het!

  Vind je dit artikel leuk? Of heb je een vraag? Laat het mij in een reactie hieronder weten.

  Je plaatst een reactie als gast (jouw e-mailadres zal nooit openbaar gemaakt worden)

  Musthaves voor jouw Corfu vakantie!

  Wandelen op Corfu

  Wandelen op Corfu

  met 21 rondwandelingen
  Nederlandstalig
  paperback € 16,95
  ANWB Extra

  ANWB Extra

  + grote kaart
  Nederlandstalig
  paperback € 10,95
  Wat en Hoe

  Wat en Hoe

  + hoogtepunten Corfu
  Nederlandstalig
  paperback € 16,95
  Kaartgids

  Kaartgids

  combi van kaart en gids
  Nederlandstalig
  paperback € 10,99