Liapades

Liapades
Bekijk het aanbod Corfu accommodaties: appartementen | hotels | villa's
Plaats: Liapades | Λιαπάδες
Ligging: Midden-Corfu
Soort strand: kiezelstrand
Toeristische voorzieningen: weinig
Alleen bereikbaar met eigen vervoer
Bekijk meer foto's van de prachtige dorpen op Corfu

Liapades is een traditioneel bergdorp en gelegen in Midden-Corfu (Corfu | Griekenland) op 20 kilometer van Corfu-stad en 5 kilometer van Paleokastritsa. Liapades is één van de oudste dorpen van Corfu en bekend om zijn uitstekende lokale wijn, de "kakotrigis" wijn. Het is gebouwd op een groene heuvel, met uitzicht op de groene landschappen en de prachtige baai. Het bestaat uit een strand (met diverse appartementen/hotels en een ruime keuze in watersportmogelijkheden) en een oud traditioneel dorp dat nog niet door het toerisme overspoeld wordt. De locale bevolking houdt zich bezig met landbouw, visserij, toerisme en wijnproductie. De naam Liapades komt uit het woord "Aliplakti" welke zeeslag betekend. De eerste kolonisten kwamen uit Alpia, een deel van de Paleokastritsa regio, maar verplaatsten zich naar de huidige locatie om te voorkomen dat ze werden gezien door piraten op zee. Alipa werd in de loop der tijd Liapades of Alipades genoemd.

Het dorp beschikt over de oorspronkelijke Ionische architectuur met Venetiaanse gebouwen. Op het centrale plein van het dorp zijn traditionele tavernes en koffiehuizen, dit plein is een ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking. Het is er altijd gezellig en er staat vaak een locale groenteboer die heerlijke groente en fruit verkoopt. Met een beetje geluk kom je hier vrouwen in traditionele klederdracht tegen die op hun ezel door het dorp gaan. Op het plein ligt ook de prachtige kerk van Agia Anastasia, een van de 6 kerken van Liapades, gebouwd in de 16e eeuw. De kerk heeft uitstekende schilderijplafonds en opmerkelijke iconen en is volledig gerestaureerd in zijn oorspronkelijke staat. Liapades is een mooie bestemming voor wandelaars, want er zijn veel pittoreske wegen om te voet te verkennen. Neem de tijd om op je gemak door dit prachtige dorp te wandelen en een gezellig praatje met de bewoners te maken.

Het Liapades strand is hoofdzakelijk bedekt met zand maar ook met kiezelstenen. Het hoefijzervormige strand is plaatselijk bekend als Gefira, dat "brug" betekent in het Grieks. Je kunt ligstoelen, parasols en waterfietsen huren. Langs de kust, dichtbij het Liapades strand, zijn veel interessante grotten die je kunt bezoeken met de boot die je vanaf het strand kunt nemen. Je kunt ook met een bootje naar de stranden ten zuiden van Liapades te gaan, deze stranden zijn via de weg onbereikbaar.

"Een huis in Corfu" is een boek geschreven door Emma Tennant. Het vertelt het verhaal van haar ouders, tijdens een cruise in de vroege jaren 60. Ze zagen een afgelegen baai in de buurt van Liapades aan de westkust van Corfu. Ze besloten er een huis te bouwen. Dit is het gebied dat we vandaag de dag kennen als Rovinia. Als je liever wat meer rust en privacy wilt, kun je naar het Rovinia strand gaan, dit strand wordt beschouwd als een van de mooiste stranden van heel Griekenland.

Ook leuk om te lezen:

 • Bekijk het aanbod Corfu accommodaties: appartementen | hotels | villa's
 • Top 3 Corfu zonvakantie aanbieders: Sunweb | de Vakantiediscounter | Prijsvrij
 • Leuk artikel? Like en deel het!

  Vind je dit artikel leuk? Of heb je een vraag? Laat het mij in een reactie hieronder weten.

  Je plaatst een reactie als gast (jouw e-mailadres zal nooit openbaar gemaakt worden)

  Musthaves voor jouw Corfu vakantie!

  Wandelen op Corfu

  Wandelen op Corfu

  met 21 rondwandelingen
  Nederlandstalig
  paperback € 16,95
  ANWB Extra

  ANWB Extra

  + grote kaart
  Nederlandstalig
  paperback € 10,95
  Wat en Hoe

  Wat en Hoe

  + hoogtepunten Corfu
  Nederlandstalig
  paperback € 16,95
  Kaartgids

  Kaartgids

  combi van kaart en gids
  Nederlandstalig
  paperback € 10,99