Paleokastritsa

Paleokastritsa
Bekijk het aanbod Corfu accommodaties: appartementen | hotels | villa's
Plaats: Paleokastritsa | Παλαιοκαστρίτσας
Ligging: Midden-Corfu
Soort strand: zandstrand
Toeristische voorzieningen: veel
Bereikbaar met eigen vervoer of ov: groene bus vanuit Corfu-stad
Bekijk meer foto's van de prachtige dorpen op Corfu

Paleokastritsa is een badplaats en ligt in midden-Corfu (Corfu | Griekenland) op 25 kilometer van Corfu-stad. Paleokastritsa betekent letterlijk "oud fort", getuige van het bestaan ​​van zo'n fort op de rotsachtige berg, waar nu het klooster van de maagd staat. Het is een idyllische bestemming, maar wel erg toeristisch, iedereen die op Corfu is wil het gezien hebben. Vooral veel dagexcursies doen deze plaats aan voor een bezoek aan het klooster met de vele oude iconen, de zee grotten en de kleine zandstranden tussen de hoge rotsen van de zes baaien.

Paleokastritsa is waarschijnlijk een van de beste snorkelplaatsen van Corfu. Je vindt er veel verschillende baaien, rotsformaties en stranden. En de faciliteiten zijn heel goed. Het dorpje is duidelijk afhankelijk van de toeristen. Aan de hoofdweg zitten heel wat restaurantjes, brommerverhuurders en kleine supermarkten en een camping. Vanzelfsprekend vind je hier ook echte toeristenwinkeltjes. De kleine, en goed beschermd gelegen haven, maakt het dorpje extra levendig. Behalve het hoofdstrand (ten oosten van de rots met het klooster) heeft het dorpje een grote oostelijke baai met daaraan de haven, een kleine westelijke baai en daar direct aan grenzend een kleine noordelijke baai. In de grote oostelijke baai kun je grote groepen vissen tegenkomen. Doordat het water hier snel diep wordt, ziet het er al snel "blauwig" uit. De stranden zijn omringd door olijfboomgaarden, die een dramatisch maar mooi landschap creëren.

Bij het noordelijkste strandje ligt 20 meter uit de kant een groot rotsblok op de bodem, op ongeveer 50 cm diepte. Dat is een handige "uitvalsbasis", zeker met kleine kinderen. Zo kun je uitrusten zonder steeds helemaal terug naar het strand te hoeven! Doordat dit strand lastig te vinden is, is het er veel rustiger dan op het direct ernaast gelegen "westelijke" strandje. Paleokastritsa kun je niet missen, de hoofdweg vanaf Corfu-stad brengt je er "vanzelf". Ook in Paleokastritsa is het niet al te moeilijk, al zijn de trap naar het ooststrand en het paadje naar het noordstrand misschien wat verstopt. Om bij de oostbaai te komen kun je gebruik maken van de trap bij het eerste grote hotel dat je in Paleokastritsa tegenkomt, of vanaf de hoofdweg door één van de restaurantjes gaan. Een parkeerplaatsje vinden kan hier lastig zijn. Maar een brutaal mens heeft de halve wereld: bij het grote hotel kun je geluk hebben. Voor de andere stranden kan je het beste gebruik maken van het grote officiële parkeerterrein aan het einde van de hoofdweg, net voordat de weg als klein weggetje omhoog gaat naar het klooster. Vanaf dit parkeerterrein loop je zo naar het hoofdstrand en het westelijke strandje.

Aan de baaien vind je terrassen en (vis)restaurants. De specialiteit van het plaatsje is kreeft. Langs de baai loopt een weg, vol met souvenirtentjes, naar het klooster op de 200 m. hoge rots. Het klooster dateert uit de 18de en 19de eeuw. Al in 1255 werd op deze plaats een klooster van de Panayia Theotokos gebouwd. Op de binnenplaats staat een wensput en de voormalige bibliotheek is ingericht als souvenirwinkel. In het midden van die ruimte staat een 30m lange ruggengraat van een dinosaurus. Rechts van de binnenplaats staat de kerk met een grote collectie laatbyzantijnse iconen. Hen.

Ook leuk om te lezen:

 • Bekijk het aanbod Corfu accommodaties: appartementen | hotels | villa's
 • Top 3 Corfu zonvakantie aanbieders: Sunweb | de Vakantiediscounter | Prijsvrij
 • Leuk artikel? Like en deel het!

  Vind je dit artikel leuk? Of heb je een vraag? Laat het mij in een reactie hieronder weten.

  Je plaatst een reactie als gast (jouw e-mailadres zal nooit openbaar gemaakt worden)

  Musthaves voor jouw Corfu vakantie!

  Wandelen op Corfu

  Wandelen op Corfu

  met 21 rondwandelingen
  Nederlandstalig
  paperback € 16,95
  ANWB Extra

  ANWB Extra

  + grote kaart
  Nederlandstalig
  paperback € 10,95
  Wat en Hoe

  Wat en Hoe

  + hoogtepunten Corfu
  Nederlandstalig
  paperback € 16,95
  Kaartgids

  Kaartgids

  combi van kaart en gids
  Nederlandstalig
  paperback € 10,99