Sinarades

Sinarades
Bekijk het aanbod Corfu accommodaties: appartementen | hotels | villa's
Plaats: Sinarades | Σιναράδες
Ligging: Midden-Corfu
Soort strand: geen strand in de directe omgeving
Toeristische voorzieningen: geen
Bereikbaar met eigen vervoer of ov: groene bus vanuit Corfu-stad
Bekijk meer foto's van de prachtige dorpen op Corfu

Sinarades is een traditioneel, groot bergdorp en gelegen in Midden-Corfu (Corfu | Griekenland) op 13 kilometer van Corfu-stad. Sinarades komt van de Byzantijnse achternaam "Sinaras". Het is gebouwd op een beboste heuvel, met olijf- en amandelbomen, boven het beroemde strand van Agios Gordis en Gialiskari, maar het is niet zichtbaar vanaf de zee. Een wandeling door de smalle straatjes zal onvergetelijk zijn. De stenen huizen, tegels in de Byzantijnse oker kleur, karakteristieke deuren met marmer reliëf, een uitpandige stenen trap die leidt naar het terras, genaamd "bontzoi" en natuurlijk de karakteristieke bogen "volta". Een andere bijzonderheid is de architectuur van Sinarades, zeer dicht gebouwd, met huizen die met elkaar verlijmd zijn. Het water uit de bergen komt terecht in een kleine rivier aan de voet van de heuvel, deze rivier splitst het dorp in tweeën. In Sinarades zijn 12 kerken. In het centrum van het dorp staat de basiliek van St. Nicolaas en Agiou Spyridona waarin je een indrukwekkend orgel, dat afkomstig is uit Italië zal zien.

Vroeger leefden de mensen hier voornamelijk van landbouw, ze verbouwden aardappels, tarwe en vlas. De grote meerderheid had ook olijfbomen waarvan ze dan ook hun eigen olijfolie persten. Tegenwoordig houden ze zich bezig met het toerisme en het verbouwen van groente en fruit en met producten zoals olijfolie en wijn. Een cluster van graven, die dateren uit de Romeinse tijd, zijn ontdekt op slechts 1 kilometer buiten het dorp. Deze ontdekking laat zien dat dit gebied mogelijk het oude dorp is geweest tijdens de Romeinse verovering. Sinarades, op de huidige locatie, werd gebouwd tussen de 10e en 11e eeuw door de inwoners van een kustdorp dat werd verlaten als gevolg van de verschrikkelijke en herhaalde aanvallen van de Sarakin piraten.

Ben je in Sinarades breng dan zeker een bezoekje aan het folkoremuseum, dat gevestigd is in een traditioneel Korfiotisch huis. Het museum werd opgericht in 1982 en is een van de beste in Griekenland. Men kan de inrichting van de dorpshuizen uit de 18e eeuw en objecten uit het landelijke leven van die tijd bewonderen.

Vanaf de locatie "Aerostato" net buiten het dorp, is het uitzicht op de groene kust adembenemend. Net onder deze locatie is het groene eiland "Kyra Dikia", dat werd vernomed naar de kerk op het eiland, gewijd aan de Maagd Maria. In het noordwesten zijn  twee rotsen, waaronder, volgens de legende, vissers het lijk van een bruid hadden gevonden, die op haar trouwdag door piraten was ontvoerd. Sindsdien worden deze rotsen "stenen van de bruid" genoemd.

Ook leuk om te lezen:

 • Bekijk het aanbod Corfu accommodaties: appartementen | hotels | villa's
 • Top 3 Corfu zonvakantie aanbieders: Sunweb | de Vakantiediscounter | Prijsvrij
 • Leuk artikel? Like en deel het!

  Vind je dit artikel leuk? Of heb je een vraag? Laat het mij in een reactie hieronder weten.

  Je plaatst een reactie als gast (jouw e-mailadres zal nooit openbaar gemaakt worden)

  Musthaves voor jouw Corfu vakantie!

  Wandelen op Corfu

  Wandelen op Corfu

  met 21 rondwandelingen
  Nederlandstalig
  paperback € 16,95
  ANWB Extra

  ANWB Extra

  + grote kaart
  Nederlandstalig
  paperback € 10,95
  Wat en Hoe

  Wat en Hoe

  + hoogtepunten Corfu
  Nederlandstalig
  paperback € 16,95
  Kaartgids

  Kaartgids

  combi van kaart en gids
  Nederlandstalig
  paperback € 10,99