Varipatades

Varipatades
Bekijk het aanbod Corfu accommodaties: appartementen | hotels | villa's
Plaats: Varipatades | Βαρυπαταδες
Ligging: Midden-Corfu
Soort strand: geen strand in de directe omgeving
Toeristische voorzieningen: geen
Alleen bereikbaar met eigen vervoer
Bekijk meer foto's van de prachtige dorpen op Corfu

Varipatades is een traditioneel bergdorp en gelegen in Midden-Corfu (Corfu | Griekenland) op 10 kilometer van Corfu-stad. Het is gebouwd op de hellingen van een heuvel, vol met olijf- en cederbomen. Vanaf de top heb je een panoramisch uitzicht. Onderweg er naar toe krijg je schitterende vergezichten. De weg slingert kris kras door Varipatades met huizen in de traditionele pasteltinten van Corfu. Het is een typisch Corfiotisch dorpje met een traditioneel karakter, vanwege de oude huizen, talrijke kerken en het intact gebleven bouwwerk is het beschermd erfgoed.

Varipatades is een plek vol wonderen ... het kleine traditionele plein, die door de kerk van Agios Stefanos wordt gedomineert, de vele herenhuizen met pastelkleuren en beige tegels, de traditionele huizen gebouwd bovenop elkaar... Een wandeling in de traditionele dorp is er één die je nooit zal vergeten. In Varipatades hebben de inwoners een unieke gewoonte. Op de avond van "Goede Vrijdag" worden honderden slakschelpen, de zogenaamde "boboloi" gevuld met olie en katoen en worden langs het pad gelegd waar de Epitapi langsgaat en aangestoken. Deze brandende slakken schelpen creëren  de bijzondere en gezellige sfeer in het dorp.

Er zijn hier geen winkels, maar er is een kafenion (bar) die open blijft... tot de eigenaar moe wordt en naar bed wil gaan. De hoofdkerk hier is de Agia Paraskevi, als je naar boven gaat naar het kerkhof kun je beide kanten van het eiland zien. Als je via de smalle verharde weg naar beneden loopt vanaf het centrale plein zie je een klein meer. Er zijn hier vele vogelsoorten en het is een geweldige plek om te stoppen voor een picknick. Naarmate je de waterkant nadert, word je begroet door de luide scherpe roep van honderden kikkers. Ze verdwijnen onder water als ze gestoord worden, wat je de kans geeft om te ontspannen en naar de zang van de vogels en eenden te luisteren. Met een beetje geluk zie je zelfs reigers.

Ook leuk om te lezen:

 • Bekijk het aanbod Corfu accommodaties: appartementen | hotels | villa's
 • Top 3 Corfu zonvakantie aanbieders: Sunweb | de Vakantiediscounter | Prijsvrij
 • Leuk artikel? Like en deel het!

  Vind je dit artikel leuk? Of heb je een vraag? Laat het mij in een reactie hieronder weten.

  Je plaatst een reactie als gast (jouw e-mailadres zal nooit openbaar gemaakt worden)

  Musthaves voor jouw Corfu vakantie!

  Wandelen op Corfu

  Wandelen op Corfu

  met 21 rondwandelingen
  Nederlandstalig
  paperback € 16,95
  ANWB Extra

  ANWB Extra

  + grote kaart
  Nederlandstalig
  paperback € 10,95
  Wat en Hoe

  Wat en Hoe

  + hoogtepunten Corfu
  Nederlandstalig
  paperback € 16,95
  Kaartgids

  Kaartgids

  combi van kaart en gids
  Nederlandstalig
  paperback € 10,99