Afionas

Afionas
Bekijk het aanbod Corfu accommodaties: appartementen | hotels | villa's
Plaats: Afionas | Αφιώνας
Ligging: Noord-Corfu
Soort strand: zand/kiezelstrand
Toeristische voorzieningen: weinig
Bereikbaar met eigen vervoer of ov: groene bus vanuit Corfu-stad
Bekijk meer foto's van de prachtige dorpen op Corfu

Afionas is een prachtig oud, pittoresk bergdorp dat gelegen is aan de noordwestkust van Corfu (Corfu | Griekenland) op 37 kilometer van Corfu-stad. Het ontleent waarschijnlijk zijn naam aan de druivensoort "Afionas", die alleen in Corfu gedijt. Archeologische vondsten tonen aan dat Afionas al bewoond werd in de 6e eeuw. Het werd vermoedelijk later verlaten en vervolgens opnieuw bewoond in de 6e eeuw na Christus door Avars, een stam van Mongolen of Huns. Aan de noordwestzijde van Kaap Arilla zijn opgravingen van een dorp uit de Neolithische tijden ontdekt. In tegenstelling tot de overvloedige oude geschiedenis van Afionas, is het verhaal van de traditionele Griekse steenkolom, gelegen op een kleine heuvel achter Dionysos taverne, die vernietigd werd door een bom uit een Duits vliegtuig tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er is een kleine, rode en witte geschilderde torpedo te zien in het centrum van het dorp, aan een muur naast de kerk.

Afionas ligt op een landtong ten zuiden van Arillas en heeft een prachtig uitzicht. Afionas is afgezien van de geweldige locatie een erg pittoresk dorp met kleurrijke huizen en geplaveide straten. Alle gebouwen in het plein zijn geschilderd in traditionele Corfu kleuren van dieproze, terracotta en geel. Als je echter de kronkelende straten van het dorp inloopt, veranderen de kleuren vaak in blauw en wit, deze huizen hebben veel weg van de huizen die in de Cycladen voorkomen. Afionas is lokaal bekend als het groene dorp of het bloemendorp, door de vele bloemen die de prachtige huizen versieren. De centrale kerk St. John is gebouwd in 1636. Naast de kerk is een monument opgericht ter ere van Hector Gialopsou, de marine-officier die in Imia in 1996 is gedood, hij kwam van origine uit Afionas. Bij de kerk, waar op 24 juni het belangrijkste evenement van het jaar gehouden wordt, loopt rechts een paadje omhoog tussen gedeeltelijk verlaten huizen. Vanaf de top van de heuvel heb je een prachtig uitzicht op de gehele baai en de omliggende heuvels, de in de verte gelegen kliffen van Akri Falakra, en het achterland achter Paleokastritsa. In de zee liggen enorme rotspunten Gravia, Sikia en Gineka. De zonsondergang in Afionas is prachtig. Dit moet je gezien hebben! In Afionas is ook een erg leuk winkeltje: Oliven und Mehr.

Beneden Afionas ligt het beroemde Porto Timoni, waar je fantastisch kunt snorkelen. Dit zijn twee stranden, die zijn gescheiden door een smalle strook land. Je kunt de stranden bereiken na een wandeling van ongeveer 20 minuten. Onderweg kom je de ruïnes van een fort tegen dat in 300 voor Christus door Pirros, koning van Epirus, werd gebouwd. Hij liet dit fort bouwen om het dorp te beschermen tegen aanvallen van piraten. Als je hetzelfde pad vervolgd tot aan de punt van het schiereiland vind je het kerkje van Agios Stylianos, dat gelegen is in een grot.

Ook leuk om te lezen:

 • Bekijk het aanbod Corfu accommodaties: appartementen | hotels | villa's
 • Top 3 Corfu zonvakantie aanbieders: Sunweb | de Vakantiediscounter | Prijsvrij
 • Leuk artikel? Like en deel het!

  Vind je dit artikel leuk? Of heb je een vraag? Laat het mij in een reactie hieronder weten.

  Je plaatst een reactie als gast (jouw e-mailadres zal nooit openbaar gemaakt worden)

  Musthaves voor jouw Corfu vakantie!

  Wandelen op Corfu

  Wandelen op Corfu

  met 21 rondwandelingen
  Nederlandstalig
  paperback € 16,95
  ANWB Extra

  ANWB Extra

  + grote kaart
  Nederlandstalig
  paperback € 10,95
  Wat en Hoe

  Wat en Hoe

  + hoogtepunten Corfu
  Nederlandstalig
  paperback € 16,95
  Kaartgids

  Kaartgids

  combi van kaart en gids
  Nederlandstalig
  paperback € 10,99