Chlomatiana

Chlomatiana
Bekijk het aanbod Corfu accommodaties: appartementen | hotels | villa's
Plaats: Chlomatiana | Χλοματιανά
Ligging: Zuid-Corfu
Soort strand: geen strand in de directe omgeving
Toeristische voorzieningen: geen
Alleen bereikbaar met eigen vervoer
Bekijk meer foto's van de prachtige dorpen op Corfu

Chlomatiana is een bergdorp en gelegen in Zuid-Corfu (Corfu | Griekenland), gelegen op het smalste gedeelte van het eiland, tussen het Korission meer, Messonghi en Chlomos op een hoogte van 250 m. Het ligt 25 kilometer ten zuiden van Corfu-stad en is gemakkelijk te bereiken die de hoofdweg richting Lefkimmi. Het is een stil dorpje gelegen tussen de olijfgaarden, het wordt beschouwd als het zusterdorp Chlomos, dat slechts een paar kilometer zuidelijker ligt. De weg komt maar tot het begin van het dorp en draait dan alweer naar het zuiden, maar een blik in de smalle steegjes daarachter loont de moeite.

De naam van het dorp is waarschijnlijk afkomstig van het bleke gezicht dat de bewoners van dit dorp hadden, toen het gebied geteisterd werd door malaria vanwege de nabijheid van het meer. Chlomatiana is een zeer traditioneel dorp met een bijzondere architectuur met Venetiaans ogende woningen. De kerk op de heuvel is gewijd aan de Panagia Kasopitra en vanaf hier kun je uitkijken over het dorp. De panigiri (festival) vindt plaats op 8 mei. Het plein is verheven van de weg en wordt aan 3 zijden omringd door huizen, sommige bewoond, sommige leeg. Er is een waterkraan voor degenen die zich op willen frissen of drinken, aangezien hier geen winkels zijn is dit dan ook raadzaam.

Veel toeristen die hier komen nemen een pauze in het Archontiko (herenhuis) restaurant. De uitzichten op de bergen en de zee zijn hier geweldig en koppels komen van heinde en ver weg voor een romantische maaltijd. Een wandeling door het dorp brengt je naar een van de mooiste Kafeneions (café) waar je begroet zal worden door de 87-jarige eigenaar Spiros. Spiros kan je de geschiedenis van het dorp vertellen, volgens hem waren de Italianen tijdens de tweede wereldoorlog gestationeerd in Chlomatiana. De rest is geschiedenis, zoals ze zeggen. Buiten het dorp, op de heuvel, kun je genieten van een adembenemend uitzicht: een dorp "verdronken" in het groen en het Korission meer in al zijn glorie. Aan Chlomatiana grenst nog een heel mooi dorp, Vragkaniotika, dit dorp is zeker ook een bezoekje waard.

Ook leuk om te lezen:

 • Bekijk het aanbod Corfu accommodaties: appartementen | hotels | villa's
 • Top 3 Corfu zonvakantie aanbieders: Sunweb | de Vakantiediscounter | Prijsvrij
 • Leuk artikel? Like en deel het!

  Vind je dit artikel leuk? Of heb je een vraag? Laat het mij in een reactie hieronder weten.

  Je plaatst een reactie als gast (jouw e-mailadres zal nooit openbaar gemaakt worden)

  Musthaves voor jouw Corfu vakantie!

  Wandelen op Corfu

  Wandelen op Corfu

  met 21 rondwandelingen
  Nederlandstalig
  paperback € 16,95
  ANWB Extra

  ANWB Extra

  + grote kaart
  Nederlandstalig
  paperback € 10,95
  Wat en Hoe

  Wat en Hoe

  + hoogtepunten Corfu
  Nederlandstalig
  paperback € 16,95
  Kaartgids

  Kaartgids

  combi van kaart en gids
  Nederlandstalig
  paperback € 10,99