Marathias

Marathias
Bekijk het aanbod Corfu accommodaties: appartementen | hotels | villa's
Plaats: Marathias | Μαραθιάς
Ligging: Zuid-Corfu
Soort strand: zandstrand
Toeristische voorzieningen: weinig
Alleen bereikbaar met eigen vervoer
Bekijk meer foto's van de prachtige dorpen op Corfu

Marathias is een badplaats en ligt in Zuid-Corfu (Corfu | Griekenland). Het is een kustdorpje met een mooi zandstrand in het zuiden van Corfu op 32 kilometer van Corfu stad. Het is een rustige bestemming, ideaal voor mensen die niet op zoek zijn naar een uitdagend uitgaansleven of veel winkels.

Het dorp Marathias heeft een tragische geschiedenis en is vrij recent gebouwd, pas in 20e eeuw. Op een heuvel ten oosten van Marathias waren de dorpen Roumanades en Old Marathias. In 1815 leed het gebied aan een epidemie van de pest en werd Roumanades volledig op orders van de gouverneur afgebrand. Veel van de huizen in het oude Marathias werden ook vernietigd en daarom besloten de mensen te verhuizen naar de huidige locatie waar het dorp vandaag de dag staat. Het oude dorp van Marathias heeft nu slechts enkele ruïnes, een begraafplaats en een kleine kerk, Panagia Lampovitissa.

Een paar kilometer ten zuiden van Argirades aan de hoofdweg naar Lefkimmi is een bekend luxe restaurant waar toeristen speciaal heen komen om te eten. Ernaast is een tegenovergesteld restaurant, een traditionele taverna die juist door de lokale bevolking wordt bezocht. De straat kronkelt door tot het je na een paar honderd meter terug naar de hoofdweg brengt. Alle huizen zijn op verschillende niveaus gebouwd naast elkaar. Veel van de twee verdiepingen tellende huizen hebben een balkon op de tweede verdieping die een schaduw creëert voor de eigenaars die op de begane grond zitten. In de late namiddag zon lijkt het op een straat vol, in de kafeneions zitten mensen te genieten van een drankje en kijken naar de wereld om hun heen. Vanaf de hoofdstraat lopen de straat naar beneden, naar de kerk, veel van de huizen die hier gebouwd zijn lijken bewust te zijn gebouwd rond de olijfbomen, waardoor de boom een status van ​​hoogmoed en respect geeft. Er is een mooie oude kafeneion met een paar tafels buiten voor een koel drankje en een hapje.

Het strand wordt door de locals aanbevolen om zijn kristalheldere water en het gouden zand. Het lange zandstrand wordt omringd door de imposante groene heuvels. Talrijke toeristische faciliteiten liggen aan de ene kant, terwijl het strand en een aantal eetgelegenheden een prachtig panoramisch uitzicht bieden op de zee. Niet vergeten om op het strand te blijven om te genieten van één van de meest spectaculaire zonsondergangen van het eiland.

Ook leuk om te lezen:

 • Bekijk het aanbod Corfu accommodaties: appartementen | hotels | villa's
 • Top 3 Corfu zonvakantie aanbieders: Sunweb | de Vakantiediscounter | Prijsvrij
 • Leuk artikel? Like en deel het!

  Vind je dit artikel leuk? Of heb je een vraag? Laat het mij in een reactie hieronder weten.

  Je plaatst een reactie als gast (jouw e-mailadres zal nooit openbaar gemaakt worden)

  Musthaves voor jouw Corfu vakantie!

  Wandelen op Corfu

  Wandelen op Corfu

  met 21 rondwandelingen
  Nederlandstalig
  paperback € 16,95
  ANWB Extra

  ANWB Extra

  + grote kaart
  Nederlandstalig
  paperback € 10,95
  Wat en Hoe

  Wat en Hoe

  + hoogtepunten Corfu
  Nederlandstalig
  paperback € 16,95
  Kaartgids

  Kaartgids

  combi van kaart en gids
  Nederlandstalig
  paperback € 10,99