Petriti

Petriti
Bekijk het aanbod Corfu accommodaties: appartementen | hotels | villa's
Plaats: Petriti | Πετριτή
Ligging: Zuid-Corfu
Soort strand: zandstrand
Toeristische voorzieningen: weinig
Bereikbaar met eigen vervoer of ov: groene bus vanuit Corfu-stad
Bekijk meer foto's van de prachtige dorpen op Corfu

Petriti is een badplaats en ligt in Zuid-Corfu (Corfu | Griekenland) op 30 kilometer van Corfu-stad. Het is er rustig want toeristen zie je er nauwelijks, toch zijn er overal appartementjes en kamers te huur. Er zijn eveneens enkele leuke taverna's en twee supermarktjes. Petriti wordt grotendeels bevolkt door de inwoners van het, op de heuveltop gelegen, Korakades, wiens huizen door grondverschuivingen schade hebben geleden. Korakades is nu een spookdorp met slechts een paar inwoners die er niet weg willen. Het herbergt onbetaalbare iconen, muurschilderingen en muurschilderingen die de muren versieren.

In de vroegere tijd was het dorp Petriti bekend als "Egrypos", dat voortvloeit uit het Griekse woord "Evrous", het betekent letterlijk "goede rivier". Het gebied behoorde tot een Byzantijnse grondeigenaar onder de naam Petretino of Petriti, die het dorp aan de familie Palatianos gaf als bruidschat. Er is een intacte Byzantijnse toren die nog steeds tot de familie behoort. De grondslagen hiervan stammen uit de Romeinse tijd, de structuur die vijf meter in diameter is, wordt gebruikt als graanopslag.

Het dorp met de bruisende haven met vissersboten is het grootste vissersdorp op Corfu vandaag de dag. Er is een grote parkeerplaats waar je kunt parkeren om vervolgens in één van de zeven vistavernes de verse vis die een paar uur eerder door de lokale vissers is gevangen te proeven. Er zijn ook een paar bars voor een avonddrankje, een grillruimte voor souvlaki en een internetcafe in de buurt. Petriti is uniek omdat het een arbeidsdorp aan de kust is. De meeste dorpen verlieten de kust en verkasten naar de heuvels, door de voortdurende dreiging van piraten en invasies.

Er is een indrukwekkende kerk, gelegen beneden in het dorp, dit is ongebruikelijk in Corfu, aangezien de meeste kerken hoog bovenaan de heuvel van het dorp liggen. Er zijn hier verschillende festivals. De belangrijkste panigiri wordt op 15 augustus gevierd, Maria Hemelvaart. De Varkarola wordt gevierd op 9 augustus, waar iedereen met hun boten naar de haven van Petriti komen, alle boten zijn versiert met brandende kaarsen.

Ook leuk om te lezen:

 • Bekijk het aanbod Corfu accommodaties: appartementen | hotels | villa's
 • Top 3 Corfu zonvakantie aanbieders: Sunweb | de Vakantiediscounter | Prijsvrij
 • Leuk artikel? Like en deel het!

  Vind je dit artikel leuk? Of heb je een vraag? Laat het mij in een reactie hieronder weten.

  Je plaatst een reactie als gast (jouw e-mailadres zal nooit openbaar gemaakt worden)

  Musthaves voor jouw Corfu vakantie!

  Wandelen op Corfu

  Wandelen op Corfu

  met 21 rondwandelingen
  Nederlandstalig
  paperback € 16,95
  ANWB Extra

  ANWB Extra

  + grote kaart
  Nederlandstalig
  paperback € 10,95
  Wat en Hoe

  Wat en Hoe

  + hoogtepunten Corfu
  Nederlandstalig
  paperback € 16,95
  Kaartgids

  Kaartgids

  combi van kaart en gids
  Nederlandstalig
  paperback € 10,99