Brits kerkhof

Brits kerkhof
Plaats: Corfu-stad
Ligging: Midden-CorfuOp slechts een paar minuten lopen van het San Rocco plein is een Britse begraafplaats, die is opgericht in 1814 toen Corfu onder Britse bezetting (1814-1864) was. Het is gelegen op de weg naar de gevangenis, op de heuvel van San Salvatore. Als je binnenkomt, via de poort waar een ouderwetse klingel bel hangt, lijkt het eerder op een prachtige tuin dan een begraafplaats. Veel mensen bezoeken de begraafplaats, niet alleen om de grafen van hun voorouders te bezoeken, maar ook om de monumenten, de flora en de rust van de plaats te bewonderen. De begraafplaats is het hele jaar door gegroeid met een grote verscheidenheid aan bloemen, struiken en bomen. Er is ook een klein bassin met goudvissen en waterlely's. En, iets dat wij heel erg leuk vonden, schildpadden! Midden door de begraafplaats loopt een licht stijgende weg, waarop je allerlei soorten flora kan zien, zoals anemonen, margrieten en de beroemde orchideeën.

Bij binnenkomst zie je aan de linkerkant de oudere graven. In het midden van deze graven is een Ossuarium. De botten van de anonieme mensen worden in dat monument bewaard. Er zijn bijna 500 graven op de begraafplaats. Het wordt nog steeds gebruikt als begraafplaats voor de Anglicaanse inwoners van Corfu. Er zijn een aantal opmerkelijke graven: John Connor's graf, het monument van de zeelieden van HMS Saumarez en HMS Volage, en de graven van de ambtenaren van Leucada.

De begraafplaats wordt beheerd door Georgios Psailas (87 jr- 2016), een geweldige man die je vol passie alles laat zien en veel kan vertellen over de begraafplaats. Sinds 1944 is hij de tuinman van de begraafplaats, hij is geboren in het poortgebouw, de begraafplaats zal ook zijn laatste rustplaats zijn.

Leuk artikel? Like en deel het!

Vind je dit artikel leuk? Of heb je een vraag? Laat het mij in een reactie hieronder weten.

Je plaatst een reactie als gast (jouw e-mailadres zal nooit openbaar gemaakt worden)

Musthaves voor jouw Corfu vakantie!

Wandelen op Corfu

Wandelen op Corfu

met 21 rondwandelingen
Nederlandstalig
paperback € 16,95
ANWB Extra

ANWB Extra

+ grote kaart
Nederlandstalig
paperback € 10,95
Wat en Hoe

Wat en Hoe

+ hoogtepunten Corfu
Nederlandstalig
paperback € 16,95
Kaartgids

Kaartgids

combi van kaart en gids
Nederlandstalig
paperback € 10,99