Casa Parlante

Casa Parlante
Plaats: Corfu-stad
Ligging: Midden-CorfuHet Levende Historie museum "Casa Parlante" is in maart 2014 geopend. De naam is een verwijzing naar de sterke Italiaanse culturele en architectonische invloed op Corfu. Casa Parlante is gevestigd in het centrum van Corfu, op een paar meter van het Liston en de Spianada. Casa Parlante is een van de winnaars van de Hellenic Entrepreneurship Award 2013, onder de naam "Corfu Living History".

"Welkom! Kom binnen! De graaf zal spoedig bij je zijn. Hij hoopt dat je bij hem en de gravin in de salon komt voor thee"

Dit is wat je zou horen bij Casa Parlante, het levendste historische museum in Corfu. Een 19de eeuws herenhuis komt tot leven. In de unieke architectonische omgeving van een klassiek herenhuis in de historische oude stad van Corfu, wordt het dagelijkse leven van de 19e eeuwse adel nagedaan. Door middel van geanimeerde figuren, met behulp van robottechnologie en de perfecte weergave van decor en meubilair, belooft Casa Parlante je een waar inzicht te geven in vervlogen Corfu. Al je zintuigen ontwaken, de tradities van het eiland ontvouwen zich voor je, het afbeelden van het gezinsleven in een authentieke ervaring van bezienswaardigheden, geluiden en geuren. Voor je ogen komt het huis tot leven ... Luister naar de kinderen van de familie die muziek spelen, ruik de aroma's van de virtuosische keuken van de kok, lees de krantenkoppen van de graaf...

Leuk artikel? Like en deel het!

Vind je dit artikel leuk? Of heb je een vraag? Laat het mij in een reactie hieronder weten.

Je plaatst een reactie als gast (jouw e-mailadres zal nooit openbaar gemaakt worden)

Musthaves voor jouw Corfu vakantie!

Wandelen op Corfu

Wandelen op Corfu

met 21 rondwandelingen
Nederlandstalig
paperback € 16,95
ANWB Extra

ANWB Extra

+ grote kaart
Nederlandstalig
paperback € 10,95
Wat en Hoe

Wat en Hoe

+ hoogtepunten Corfu
Nederlandstalig
paperback € 16,95
Kaartgids

Kaartgids

combi van kaart en gids
Nederlandstalig
paperback € 10,99