Fort Kassiopi

Fort Kassiopi
Plaats: Kassiopi
Ligging: Noord-Corfu
Bereikbaar met eigen vervoer of ov: groene bus vanuit Corfu-stad


Bovenop een heuvel in Kassiopi, uitkijkend over het dorp, staan de restanten van een fort. Het fort is rond 1140 - 1145 door de Byzantijnse keizer neergezet als bescherming tegen aanvallen van piraten. Het zichtbare gedeelte van het fort is Byzantijns maar oorspronkelijk dateert het fort uit de Romeinse tijd. Toen de Venetianen het eiland verlieten hebben ze grote delen van het fort met de grond gelijk gemaakt. Gelukkig hebben ze niet alle stukken afgebroken en kun je nog een goede indruk krijgen van hoe het er vroeger heeft uitgezien en hoe dik de muren waren. Zo wilden ze voorkomen dat de Genuanen de vesting in handen zouden krijgen na hun vertrek. In 2007 is er begonnen met de restauratie van het fort met als doel het weer in de oude glorie te herstellen.

Het fort is toegangelijk voor publiek en bereikbaar via een pad vanaf de hoofdweg (die leidt naar de haven van Kassiopi). Middels een bord wordt duidelijk aangegeven waar je naar binnen kunt gaan. In een minuut of 20 wandel je door de binnenkant van het fort, geniet onderweg van de mooie uitzichten op Kassiopi en de omgeving, de zee en Albanië (op slechts 2 km afstand).

Leuk artikel? Like en deel het!

Vind je dit artikel leuk? Of heb je een vraag? Laat het mij in een reactie hieronder weten.

Je plaatst een reactie als gast (jouw e-mailadres zal nooit openbaar gemaakt worden)

Musthaves voor jouw Corfu vakantie!

Wandelen op Corfu

Wandelen op Corfu

met 21 rondwandelingen
Nederlandstalig
paperback € 16,95
ANWB Extra

ANWB Extra

+ grote kaart
Nederlandstalig
paperback € 10,95
Wat en Hoe

Wat en Hoe

+ hoogtepunten Corfu
Nederlandstalig
paperback € 16,95
Kaartgids

Kaartgids

combi van kaart en gids
Nederlandstalig
paperback € 10,99
jQuery('a[href*="https://"]:not([href*="http://www.corfugids.nl"], [href*="https://www.griekenlandzonvakanties.nl/"], [href*="https://www.traveltroef.nl/"], [href*="https://www.aviclaim.nl/tui-vertraging/"], [href*="https://parakalo.wordpress.com/"], [href*="https://www.eigenwijzereizen.nl/themas/fietsreizen.html"], [href*="https://travelersmagazine.nl"], [href*="https://www.griekenlandontdekker.nl"], [href*="https://www.spottingwildlife.com/dieren-in-griekenland.html"], [href*="https://www.reizendoejezo.nu/hoogtepunten.html"])').attr('rel', 'nofollow'); jQuery('a[href*="https://"]:not([href*="https://www.corfugids.nl"])').attr("target", "_blank");