Korission meer

Korission meer
Plaats: Korission
Ligging: Zuid-Corfu
Bereikbaar met eigen vervoer of ov: groene bus vanuit Corfu-stadHet Korission meer is een prachtig meer (6000 hectare, het grootste meer op Corfu) en ligt aan de zuidwestkust van Corfu (Griekenland). Het meer is ontstaan als gevolg van overstromingen van de reeds bestaande moerassen die door de Venetianen waren aangelegd om zoutpannen te creëren. Het Korission meer behoort tot de regio Meliteieo. Het meer is 5,4 km lang en 1 km breed en heeft een smalle verbinding met de zee. Op de smalle strook tussen meer en zee zijn duinen die bedekt zijn met jeneverbesstruiken en hierlangs ligt een lang zandstrand, het strand van Halikounas. Rond het meer is een natuurgebied waar nog veel zang- en watervogels vertoeven. In het meer zelf kun en mag je niet zwemmen. Je kunt wel heerlijk wandelen door de duinen en rondom het meer. Langs de oevers van de lagunes bevindt zich een oud en zeldzaam cederbos, 14 verschillende soort orchideeën en de zeldzame lelie Pancratium Maritimum.

Welke vegetatie en dieren komen hier o.a. voor: mediterrane vegetatie (kruidachtige en bossig), struikgewas, ceders, zeekraal, jeneverbessen, lelies, olijven, orchideeën, riet, zout water struikgewas, wijngaarden, wilde bloemen, tijger mot, vis (krab, paling, goudbrasem hoofd zeebrasem , mediterrane killifish of zuid europese toothcarp, mul, zeebaars, garnalen, Valencia hispanica), hagedissen, slangen, beverrat (coypu), Kaspische schildpad of gestreepte nek moerasschildpad, europeaan vijver schildpad, Griekse landschildpad, vogels (avifauna van 100-130 soorten: buntings, vinken , aalscholvers, wulpen, vinken, flamingo's, vliegenvanger, blauwe reigers, grote witte reigers, ibis, naakt vogels, scholeksters, paars reigers, grasmussen, tapuiten, smienten, wilde eenden)

Het is een beschermd gebied en een belangrijke stop voor trekvogels op hun reis va Afrika naar europa. Op bepaalde tijden van het jaar zoeken meer dan 2.000 vogels hun toevlucht in het meer, waaronder watervogels, flamingo's, zwanen en valken.

Leuk artikel? Like en deel het!

Vind je dit artikel leuk? Of heb je een vraag? Laat het mij in een reactie hieronder weten.

Je plaatst een reactie als gast (jouw e-mailadres zal nooit openbaar gemaakt worden)

Musthaves voor jouw Corfu vakantie!

Wandelen op Corfu

Wandelen op Corfu

met 21 rondwandelingen
Nederlandstalig
paperback € 16,95
ANWB Extra

ANWB Extra

+ grote kaart
Nederlandstalig
paperback € 10,95
Wat en Hoe

Wat en Hoe

+ hoogtepunten Corfu
Nederlandstalig
paperback € 16,95
Kaartgids

Kaartgids

combi van kaart en gids
Nederlandstalig
paperback € 10,99