Mavromatis

Mavromatis
Plaats: Skripero
Ligging: Midden-Corfu
Alleen bereikbaar met eigen vervoer


Vind je het leuk om meer te weten te komen over kumquat? Breng dan eens een bezoekje aan de kumquat distilleerderij. Je vindt de distilleerderij op de hoofdweg van Corfu-stad - Paleokastritsa. Een groot bord aan de kant van de weg verteld je dat je er bijna bent! Binnen kun je overal rondkijken, een video bekijken en een uitleg krijgen over de verschillende producten die daar geproduceerd worden en je kunt er gratis proeven!

Mavromatis kumquat distilleerderij werd opgericht in 1965 en is een familie bedrijf. Ze zijn gespecialiseerd in de destillatie van de unieke kumquat sinaasappelen in twee speciale likeuren en een zoete kumquat in potten. De productie-mogelijkheden zijn een miljoen flessen likeur en vijftig tonen van zoete kumquat. Andere activiteiten van de distilleerderij zijn de productie van ouzo - rozijnen cognac en twintig verschillende fruit likeuren.

De kumquat komt oorspronkelijk uit Zuid-Japan en China. De Engels agronoom Merlyn zorgde er in 1860 voor dat de kumquat in Corfu terecht kwam. De betekenis van het woord kumquat is "Golden Fruit '. De kumquat planten groeien vooral in het Noordwesten van het eiland en het is een van de belangrijkste landbouwproducten van Corfu.

De 3 belangrijkste producten die geproduceerd worden:

  • Kumquat rood 22 of 25% alc / vol. is een likeur met een unieke smaak en aroma en wordt gemaakt van de huid van de vrucht. Drink het puur, of gemengd met sappen of sterke drank (wodka, Brandy Whisky etc.) Het biedt het een uniek aroma in fruit salades, ijs, gebak enz.
  • Kumquat wit 22 of 25% alc / vol. is een hoogwaardige natuurlijke product van het vruchtvlees van de kumquat, die een uniek aroma en sappige smaak biedt. Drink het puur of gemengd met sappen. Je kunt deze variant ook toevoegen in de koffie of gebruiken in je voedsel.
  • Kumquat zoet is de gehele kumquat gekookt in siroop. Het heeft een unieke smaak en smaakt heerlijk puur, met yochurt of in dranken, gebak, fruit salades etc.

Leuk artikel? Like en deel het!

Vind je dit artikel leuk? Of heb je een vraag? Laat het mij in een reactie hieronder weten.

Je plaatst een reactie als gast (jouw e-mailadres zal nooit openbaar gemaakt worden)

Musthaves voor jouw Corfu vakantie!

Wandelen op Corfu

Wandelen op Corfu

met 21 rondwandelingen
Nederlandstalig
paperback € 16,95
ANWB Extra

ANWB Extra

+ grote kaart
Nederlandstalig
paperback € 10,95
Wat en Hoe

Wat en Hoe

+ hoogtepunten Corfu
Nederlandstalig
paperback € 16,95
Kaartgids

Kaartgids

combi van kaart en gids
Nederlandstalig
paperback € 10,99