Riviersafari | Gliki

Riviersafari | Gliki

Zin in een echte survivaltocht? Doe dan mee aan de riviersafari! Je vaart met de boot naar Igoumenitsa, van daar uit met de bus naar het dorpje Gliki, waar de rivier de Acheron (of Acherontas) Springs loopt, ook wel de ''dodenrivier'' genoemd. Omkleden kun je doen bij het restaurantje, dit is tevens het begin/eindpunt van de tocht. De tocht begint met een wandeling door de bergen, naar het punt waar we stroomafwaarts via de rivier terug zullen gaan naar het beginpunt. Bij het restaurant kun je genieten van een welverdiende maaltijd langs de rivieroever. Na de maaltijd gaat de tocht via Igoumenitsa terug naar Corfu. Erg belangrijk voor deze excursie: goede dichte schoenen met sokken (geen waterschoenen of slippers) zwempak, een extra t-shirt en zonnebrand creme.

Miss Kerkyra's verslagje van de riviersafari 2004

De eerste keer dat wij naar Corfu gingen had ik ergens iets gelezen over een riviersafari. Dat leek me wel wat, maar mijn vriend had zoiets van.......safari, straks breek ik mijn benen. Dus hebben we er toen niet aan mee gedaan. Vorig jaar (2004) zijn we weer naar Corfu geweest en toen hebben we wel de riviersafari gedaan. We werden 's ochtends vroeg opgehaald met de bus en gingen toen naar de haven van Corfu. Vandaar uit gingen we met de veerboot naar het vaste land van Griekenland, de bootreis duurde ongeveer 1,5 uur. We kwamen langs een klein eilandje waar dolfijnen bleken te zwemmen. Was erg leuk om te zien. Aangekomen in Griekenland moesten we nog eens een uur met de bus. Aangekomen in Gliki gingen we omkleden en begonnen we aan onze "safari". Eerst een lange tocht door de bergen omhoog, erg mooie omgeving hoor, over smalle paadjes langs de afgrond lopen. Onder ons hoorden we een hoop mensen lol hebben die al in de rivier aan het afdalen waren. Eindelijk waren we ook aangekomen op het punt waar we weer zouden gaan afdalen via de rivier. Het water bleek ijskoud, brrrrr, maar het was er zo mooi, een soort kloof waar je dus doorheen moest, sommige stukken waren erg diep en moest je zwemmen, andere stukken moest je over de rotsen heen klimmen en er dan weer vanaf springen. Heel erg gaaf allemaal. Halverwege begon het ineens erg te stinken. Er bleek een schaap naar beneden gevallen te zijn, die was dood en lag daar dus weg te rotten in de volle zon. Een vreselijke stank waar we een behoorlijke tijd in hebben gelopen omdat we met de wind meeliepen. De begeleiding had een onderwater fototoestel meegenomen en er zijn heel veel mooie foto's gemaakt. Aan het eind kon je nog gaan raften, dit hebben we ook gedaan en was ook erg leuk. Aan gekomen bij het startpunt stond er een heerlijke Griekse maaltijd klaar. Na nog wat gedronken te hebben begonnen we aan de lange terugreis. Aangekomen in Corfu was iedereen moe maar voldaan. Het is zeker de moeite waard om de safari te gaan doen, je ziet een heel mooi stukje van Griekenland en het is ook nog eens erg gezellig, absoluut een aanrader!!!

Leuk artikel? Like en deel het!

Reacties (2)

 • Jessica

  02 mei 2018 op 23:08 | #

  Wat is de prijs voor deze tocht p/p vanaf Corfu? Is mijn id kaart voldoende?

  antwoord

 • Corfu Gids

  05 mei 2018 op 14:49 | #

  Je ID is voldoende. Destijds, in 2004, betaalden we zo'n € 40,- p.p. Het zal nu vast meer zijn dan toen. De excursie wordt niet meer door de NL touroperators aangeboden, je zou in de plaats waar je verblijft bij een lokaal bureau een excursie kunnen boeken. Online kun je hem ook boeken via: https://www.corfutouristservices.gr/tours/excursion-and-river-safari-corfu-travel-agency/

  antwoord

Vind je dit artikel leuk? Of heb je een vraag? Laat het mij in een reactie hieronder weten.

Je plaatst een reactie als gast (jouw e-mailadres zal nooit openbaar gemaakt worden)

Musthaves voor jouw Corfu vakantie!

Wandelen op Corfu

Wandelen op Corfu

met 21 rondwandelingen
Nederlandstalig
paperback € 16,95
ANWB Extra

ANWB Extra

+ grote kaart
Nederlandstalig
paperback € 10,95
Wat en Hoe

Wat en Hoe

+ hoogtepunten Corfu
Nederlandstalig
paperback € 16,95
Kaartgids

Kaartgids

combi van kaart en gids
Nederlandstalig
paperback € 10,99