Donkey Rescue

Donkey Rescue

Corfu Donkey Rescue (CDR) is een ezelopvang op het Griekse eiland Corfu. In 2003 is deze opvang opgericht door Judy Quinn. Judy vond op Corfu een rond dwalende ezel zonder eigenaar. Het bleef echter niet bij deze ezel, al snelde volgde er meer verwaarloosde ezels en Judy zag de noodzaak in van een opvang en nieuw thuis voor deze ezels.

Naast het bieden van onderdak, voer, water, verzorging en aandacht wilt Corfu Donkey Rescue de ezels in de opvang het volgende bieden:

 • de oude ezels een veilig en gelukkig pensioen
 • de zieke ezels een kans om te genezen / gezond te worden
 • de gewonde ezels een kans om te herstellen
 • de mishandelde ezels een kans om vertrouwen en hoop te herwinnen
 • de achtergelaten (onbeheerde) ezels een kans om zich veilig en beschermd te voelen

Judy Quinn vindt dat ezels bij de Griekse cultuur horen en dat deze dieren een toekomst verdienen. Naast de opvang wil Corfu Donkey Rescue met informatie, hulp en educatie aan de lokale bevolking er voor zorgen dat verder leed wordt voorkomen.

Corfu Donkey Rescue is door de Griekse overheid geregistreerd als erkende Griekse stichting en door de WSPA (World Society for the Protection of Animals) als lidorganisatie.

De hulp van vrijwilligers/stagiaires is het hele jaar door meer dan welkom. Vooral in de winter is er extra behoefte aan hulp voor het verzorgen van de ezels en de overige werkzaamheden op de opvang. Ervaring is niet noodzakelijk maar liefde voor de dieren en bereid zijn om diverse werkzaamheden uit te voeren is belangrijk.

Dankzij de financiële steun van donateurs en fondsen kan Corfu Donkey Rescue dit werk doen. Op dit moment staat de verhuizing van Corfu Donkey Rescue centraal. De nieuwe locatie is aangekocht en de omheining is geplaatst. Echter de fundering, stallen en voorzieningen zoals elektriciteit moeten nog worden aangelegd. Hiervoor zijn alle donaties meer dan welkom!

Corfu Donkey Rescue is 7 dagen per week het hele jaar door geopend voor bezoekers. U kunt dus altijd langs komen voor een bezoek! In verband met de verhuizing is het raadzaam de website goed in de gaten te houden voor de juiste locatie en routebeschrijving.

 • Meer weten over Corfu Donkey Rescue? Bekijk hier de website
 • Meer weten over vrijwilligerswerk bij Corfu Donkey Rescue? Bekijk hier de mogelijkheden
 • Meer weten over hoe je Corfu Donkey Rescue financieel kunt steunen? Neem contact op voor meer info
 • Meer weten over hoe u een ezel kunt adopteren? Lees hier de mogelijkheden

routebeschrijving naar C.D.R.

Leuk artikel? Like en deel het!

Reacties (1)

 • Hans en Laura

  11 juli 2019 op 22:20 | #

  Judy is offering her life to give the donkeys, many cats and dogs a good old pension without worries. She is a very nice woman and gets nothing from the Greece goverment. We met her, the animals and the boys and girls who work for free there a week ago on our holiday trip to Corfu. It was so warm. Lot's of respect for them from us. They have a great heart. Laura and Hans from Holland.

  antwoord

Vind je dit artikel leuk? Of heb je een vraag? Laat het mij in een reactie hieronder weten.

Je plaatst een reactie als gast (jouw e-mailadres zal nooit openbaar gemaakt worden)

Musthaves voor jouw Corfu vakantie!

Wandelen op Corfu

Wandelen op Corfu

met 21 rondwandelingen
Nederlandstalig
paperback € 16,95
ANWB Extra

ANWB Extra

+ grote kaart
Nederlandstalig
paperback € 10,95
Wat en Hoe

Wat en Hoe

+ hoogtepunten Corfu
Nederlandstalig
paperback € 16,95
Kaartgids

Kaartgids

combi van kaart en gids
Nederlandstalig
paperback € 10,99