Route Zuid-Corfu

Route Zuid-Corfu

Deze route wordt niet met een excursie aangeboden en is daarom uitermate geschikt om met eigen vervoer te doen. Wij hebben de route gedaan met een scooter, maar met een auto kan natuurlijk ook.

We beginnen bij het dorp Kato Garouna, en slaan daar links af (op de kaart een geel weggetje), richting Kato Pavliana (strand van Paramonas, Prasoudi, Kanouli). Tussendoor maken we een stop bij de ruïne van het Byzantijnse kasteel Gardiki dat ook op deze weg ligt. Even verderop bevind zich het natuurreservaat van Chalikouna, met het Korission meer. Het landschap heeft weg van duinen, er is een ongerept zandstrand én een hele schone zee. Bouwen is hier al heel lang niet meer toegestaan, spijtig voor diegene die er nog land voor de verkoop bezitten.

Wanneer we nog iets zuidelijker gaat komen we uit bij het lange zandstrand van Agios Georgios Zuid, dit strand heeft helaas wel zijn charme wat verloren, omdat er veel gebouwd is. Het mist ook die typiche Griekse sfeer. Gaan we vanaf hier nog wat zuidelijker dan komen we bij het dorpje Marathias opnieuw bij een prachtig zandstrand uit, Agia Barbara (Varvara) genaamd. Hier is maar weinig bebouwd, slechts enkele appartementen en twee restaurantjes. Nog verder zuidelijker, vóór het dorp Perivoli, gaan we linksaf naar een rustige baai aan de oostkust, Kaliviotis. Gaan we nog zuidelijker, dan komen we bij het weinig bezochte strand van Vitalades, hier kun je zelfs schildpadden tegenkomen. Nog zuidelijker, wat ook zeker de moeite waard is, komen we, vooral in de zomer, Engels volk tegen in het bekende Kavos. De natuur is hier adembenemend, zo mooi!

Op de terugweg nemen we de weg omhoog richting het dorp Chlomos. De laatste jaren knappen sommige oud bewoners hun oude huizen weer op en gaan er weer wonen. Het uitzicht hier is prachtig! We rijden via de gele route weer naar beneden, richting Messonghi, en de vissersdorpjes Petriti en Boukari. We vervolgen onze weg langs de kust verder richting Messonghi en hebben daar de keuze, via de kustweg terug naar Corfu-stad, of via de middenweg richting Agios Deka, ofwel de weg via Agios Mathias. Alle wegen leiden uiteindelijk naar Corfu-stad. Wij kiezen ervoor om de kustweg richting Corfu-stad te nemen.

Ook leuk om te lezen:

Goed artikel? Like en deel het!

Vind je dit artikel leuk? Of heb je een vraag? Laat het mij in een reactie hieronder weten.

Je plaatst een reactie als gast (jouw e-mailadres zal nooit openbaar gemaakt worden)

Musthaves voor jouw Corfu vakantie!

Wandelen op Corfu

Wandelen op Corfu

met 21 rondwandelingen
Nederlandstalig
paperback € 16,95
ANWB Extra

ANWB Extra

+ grote kaart
Nederlandstalig
paperback € 10,95
Wat en Hoe

Wat en Hoe

+ hoogtepunten Corfu
Nederlandstalig
paperback € 16,95
Kaartgids

Kaartgids

combi van kaart en gids
Nederlandstalig
paperback € 10,99