Wandelgids Corfu

Corfu Gids > Wandelgids Corfu

Wandelgids Corfu: Wandelen op Corfu

Wandelgids: Wandelen op CorfuCorfu is een fantastische bestemming voor wandelaars. Het wordt niet voor niets het “groenste stukje van Griekenland” en het bloemeneiland genoemd. En dat kunnen wij uit eigen ervaring beamen! We komen inmiddels al heel wat jaartjes op Corfu (sinds 2001) en hebben al veel gezien. Toch ontdekken we wandelend tussen de olijfgaarden en bloemvelden steeds weer nieuwe plekjes.

Hoewel wij best avontuurlijk zijn en het aan zouden durven om op eigen houtje rond te gaan lopen op Corfu hebben we er toch voor gekozen een wandelgids aan te schaffen. Puur omdat hier de routes duidelijk in vermeld staan, je langs interessante plekken komt en als je de route aanhoudt je ook altijd weer bij het startpunt uitkomt.

Nederlandstalige Wandelgids Corfu

Er zijn zowel Engelstalige als Nederlandstalige gidsen, wij hebben gekozen voor de Nederlandstalige wandelgids: Wandelen op Corfu van One Day Walk. Waarom? Ten eerste omdat de gids in het Nederlands is, wel zo handig! En omdat de makers van deze wandelgids alle routes zelf hebben uitgezet en gelopen. Eens in de zoveel jaar lopen ze alle routes opnieuw en passen indien nodig de routebeschrijving aan. Zo kun jij, als wandelaar, met een gerust hart op pad en blijven genieten van al het moois dat Corfu te bieden heeft.

Je kunt het hele jaar wandelen op Corfu, persoonlijk geven wij de voorkeur aan mei, juni en september. De temperaturen zijn dan aangenaam en niet zo hoog als in juli en augustus. In 2011 hebben wij de wandelgids: wandelen op Corfu aangeschaft. Inmiddels hebben we al 10 van de 21 routes gelopen en wat hebben we ervan genoten. Er staan veel wandelingen in, variërend van licht tot zwaar. De beschrijvingen zijn duidelijk en niet geheel onbelangrijk … ze kloppen. De Wandelgids Corfu brengt je naar plekken waar maar weinig toeristen komen. Vergeet vooral ook niet te genieten van al het moois om je heen!

Bij elke wandeling staat aangegeven wat de zwaarte is, gebaseerd op meerdere factoren. Deze zijn: lengte van de route, stijgen en dalen en het “ongemak” waar je onderweg mee te maken kunt krijgen. Vrijwel alle routes in de wandelgids Corfu hebben een gedeelte dat over onverharde paden loopt waardoor ze niet geschikt zijn voor mensen die slecht ter been zijn, buggy’s, rolstoelen, rollators, wandelwagens enz.

1 = makkelijk, 2 = zwaarder, 3 = zwaar