ANVR & SGR

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 7 juni 2021

ANVR & SGROntdek waarom de ANVR & SGR belangrijk zijn

Tegenwoordig zijn de meeste touroperators die vakanties naar Corfu aanbieden aangesloten bij ANVR en SGR. Maar waarom is het zo belangrijk dat ze aangesloten zijn bij deze organisaties? We hebben het voor je uitgezocht.

Wat zijn de voordelen voor jou?

  Eerlijke voorwaarden voor jou
  Jouw geld in goede handen
  Jouw vakantie veilig & gezond
  Je gaat verantwoord op vakantie
  Jouw gegevens veilig
  Zekerheid voor jou bij klachten


Hoe weet ik of een reisorganisatie aangesloten is?

Alle accommodaties op Corfu Gids worden aangeboden door reisorganisaties die aangesloten zijn bij de ANVR & SGR zodat jij veilig een vakantie naar Corfu kunt boeken. Wil je graag nog even checken? Dat kun je via de ledenlijst van de ANVR doen.

Wat is ANVR & SGR?

De ANVR staat voor: Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen. De vereniging behartigt de belangen van reisorganisatoren zoals reisbureaus. Maar ook voor jou, de consument, is de vereniging van belang. Als je een vakantie boekt bij een organisatie die aangesloten is bij de vereniging dan krijg je een aantal zekerheden. Zo mag je verwachten dat de kwaliteit van de reisbegeleiding hoog is en dat als je klachten hebt deze netjes afgehandeld zullen worden. Maar wat als de reisorganisatie failliet gaat? Dan weet je zeker dat je je geld terug krijgt. Wel zo’n fijne gedachte toch?!

Alle reisorganisaties die aangesloten zijn bij de ANVR zijn daarnaast ook allemaal aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden en de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. De SGR zorgt ervoor dat jij je geld terug krijgt wanneer een reisorganisatie failliet gaat. Het Calamiteitenfonds zorgt ervoor dat wanneer zich een calamiteit voordoet tijdens jouw vakantie waar je kosten voor moet maken, je deze vergoed krijgt.

Waarom kiezen voor een aangesloten reisorganisatie?

Door de aangesloten reisorganisaties te controleren kan de ANVR de kwaliteit garanderen. De reisorganisaties worden op de volgende zaken gecontroleerd:

  • Eerlijke voorwaarden
  • FinanciĆ«le zekerheid
  • Veilig reizen
  • Kwaliteit reisbegeleiding
  • Goede klachtenafhandeling

Partners van Corfu Gids

Alle partners van Corfu Gids zijn aangesloten bij de ANVR en de SGR, zo kun jij met een vertrouwd gevoel een vakantie naar Corfu boeken