Scooter huren

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 27 juli 2023

Wil jij een scooter huren tijdens jouw vakantie op Corfu en wil je weten welk rijbewijs je daarvoor nodig hebt en wat het huren van een scooter kost? Of dat het dragen van een helm verplicht is? Dit en meer vertellen wij je in het artikel over het huren van een scooter op Corfu.

Foto door Corfu Gids

Corfu ontdekken per scooter


Als je ons vraagt, moet ik een scooter huren? Dan zeggen wij volmondig ja! Corfu is namelijk prima geschikt om per scooter, quad of motor te verkennen. In dit artikel gaat het vooral over de scooter.

Het hoort er een beetje bij op vakantie… een scooter huren en op die manier het vakantieland ontdekken. Heerlijk in je eigen tempo het eiland verkennen, plekken ontdekken die met de auto niet bereikbaar zijn en wat ook zo fijn is, je parkeert een scooter over het algemeen gemakkelijk, iets dat met een auto een stuk lastiger kan zijn. En ook fijn, de huurprijs is een stuk lager dan bij een auto.

Vereisten

  • tot 50cc: AM, B, A1, A2, A
  • 50cc tot 150cc: A1, A2, A
  • 150cc en zwaarder: A2, A

Waar kan ik een scooter huren?


Een scooter kun je huren kan in vrijwel alle toeristische plaatsen, via de reisleiding of via het personeel van jouw verblijf. Veel verhuurders bieden ook de service om de scooter bij jouw accommodatie af te leveren. De meeste scooters zijn vrij nieuw en in goede staat. Wel zo’n fijn idee toch? Controleer altijd of de scooter goed onderhouden is en check zeker de remmen. Je zou ook foto’s van de scooter kunnen maken, zo kan er achteraf geen onduidelijkheid ontstaan of bepaalde schade door jou veroorzaakt is.

Hoeveel kost een scooter huren?


In het hoogseizoen betaal je gemiddeld € 20,- per dag voor een scooter tot 50cc en rond de € 35,- voor een scooter tot 250cc. Huur je een scooter voor meerdere dagen dan zakt de prijs. Buiten het hoogseizoen dalen de prijzen aanzienlijk, gebruik dus zeker je onderhandelingsvaardigheden.

Een scooter huren kost nu eenmaal geld en zoals eigenlijk overal wel voor geldt, geldt dat ook voor het huren van scooter op Corfu: goedkoop kan duurkoop zijn! Persoonlijk betalen we liever wat meer voor een goed onderhouden en veilige scooter dan dat we minder betalen voor een slechte scooter. Het gaat om je eigen veiligheid, daar kun je beter niet op besparen.

De meeste verhuurders hebben een WA-verzekering die bij de prijs inbegrepen is, maar het is verstandig om dit na te kijken. Deze verzekering dekt vaak geen medische kosten. Kun je voor een all-riskverzekering kiezen waarbij wel alles gedekt is? Ken je de uitdrukking “better safe than sorry”? Ga je een scooter huren? Kies dan zeker voor die all-risk als het kan.

Foto door Corfu Gids

Helm op tijdens scooter huren


Een helm dragen is, net als in Nederland, verplicht en verhuurbedrijven zijn verplicht om er een aan te bieden als onderdeel van de huurovereenkomst. De wegen op Corfu zijn niet zoals hier in Nederland, vaak kom je putten en gaten tegen en een helm is dus zeker aan te raden i.v.m. je veiligheid. Denk niet dat omdat je op vakantie bent je geen helm op hoeft, de politie controleert hier streng op en de boetes zijn niet gering, namelijk € 350,- ! Scooter huren? Helm op!

Wist je dat?
Ga je een scooter huren, let dan even goed op de nummerplaat. Alle voertuigen tot 50cc hebben twee letters (in het Grieks) en vier nummers. Voertuigen boven de 50cc hebben drie letters en drie nummers. Dit voor het geval de verhuurder je een 50cc wilt aansmeren voor de prijs van een zwaardere.

Staat van de wegen


Verdwalen zal je niet zo snel gebeuren want de meeste plaatsen zijn goed aangegeven, zowel in het Grieks en Engels. Toch kan het gebeuren dat er een bord ontbreekt of onleesbaar is. Een goede wegenkaart is daarom handig om bij je te hebben, ze zijn online maar ook bij elke supermarkt te koop.

In Nederland zijn we gewend aan een goed onderhouden wegennet, dat is op Corfu net even iets anders. De hoofdwegen zijn geasfalteerd, goed begaanbaar en verlicht. De secundaire wegen zijn ook geasfalteerd maar minder goed onderhouden en de verlichting is lang niet overal aanwezig. Heeft het na een lange tijd geregend? Dan kan er een glade laag op het wegdek ontstaan als gevolg van stofdeeltjes, olie en water.

Toch liever een auto huren? Hier vind je alle informatie over het huren van auto.

Vakanties naar Corfu


Heb jij er al helemaal zin in om Corfu per per scooter te gaan ontdekken maar heb je nog geen vakantie geboekt? Bekijk dan snel ons uitgebreide aanbod en vind de accommodatie die bij jou past.

Goedkope vakantie naar Scooter huren? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Veelgestelde vragen over Scooter huren


Ik wil een scooter huren, hoe oud moet ik hiervoor zijn?

Om een scooter te huren/besturen moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Het is verplicht dat je enige ervaring met scooter hebt. Voor voertuigen van meer dan 125cc geldt een minimum leeftijd van 20 jaar.

Ik wil een scooter huren tot 50cc, welk rijbewijs heb ik hiervoor nodig?

Voor het huren en besturen van een voertuig tot 50cc heb je een bromfietsrijbewijs (AM) of een autorijbewijs (B) nodig. Wanneer je in het bezit bent van een auto- of motorrijbewijs dan wordt het bromfietsrijbewijs automatisch bijgeschreven op jouw rijbewijs.

Welk rijbewijs heb ik nodig voor het huren van een voertuig boven de 50cc?

Voor het huren van een voertuig boven de 50cc dien je in het bezit te zijn van een geldig motorrijbewijs. Veel verhuurders melden dit niet en zeggen dat een B rijbewijs voldoende is. Echter ben je dan niet verzekerd!

Welk rijbewijs heb ik nodig om een quad te huren?

Voor het huren van een quad dien je in het bezit te zijn van een geldig autorijbewijs.

Welk rijbewijs heb ik nodig voor het huren van een motor?

Voor het huren van een motor dien je in het bezit te zijn van een geldig motorrijbewijs.

Welke documenten moet ik bij me hebben als ik met de scooter op pad ben?

Het is verplicht het huurcontract, bromfietscertificaat of rijbewijs bij je te hebben, dit moet je altijd ten alle tijden kunnen overleggen.

Is het dragen van een helm verplicht?

Het dragen van een helm is verplicht in Griekenland. Zorg dus dat je altijd een helm mee krijgt van de verhuurder.

Hoe zit het met de verzekering?

Het is belangrijk dat het vervoermiddel goed verzekerd is. Vaak zijn vervoermiddelen alleen WA verzekerd of er geldt een eigen risico (iets dat veel mensen niet weten). Vraag dus of het mogelijk is om het vervoermiddel volledig te verzekeren en zorg ervoor dat dit duidelijk op het huurcontract staat.

Zaken die nooit onder de verzekering vallen: het rijden onder invloed, je scooter uitlenen aan iemand anders, het niet houden aan de verkeersregels en het is ook niet toegestaan de scooter mee te nemen van het eiland.

Wat moet ik doen bij pech onderweg?

Op het huurcontract staan altijd alle noodnummers vermeld, heb je pech dan moet je zo snel mogelijk het verhuurbedrijf bellen. Er wordt dan gezorgd dat het probleem zo snel mogelijk verholpen wordt, is het niet direct op te lossen dan krijg je een vervangend vervoermiddel.

Hoe zit het met het bromfietscertificaat?

De vrijstellingsregeling die bestond voor personen die geboren zijn vóór 1 juni 1980 is per 1 oktober 2006 vervallen. Dat houdt in dat iedereen die ná 1 oktober 2006 een rijbewijs AM wilt behalen en niet in het bezit is van een bromfietscertificaat of een rijbewijs A of B, moet het bromfiets examen afleggen.

Heb je dus nooit een bromfietscertificaat gehad en ben je toch voor 1980 geboren, dan moet je alsnog examen afleggen.

Zijn er snorbrommers te huur op Corfu?

Nee, snorbrommers zijn niet te huur op Corfu.

Mijn rijbewijs is niet geldig, mag ik hiermee rijden?

Houd er rekening mee dat in het geval van politiecontrole of ongeval je niet verzekerd ben als je zonder geldig rijbewijs rijdt.