Scooter huren op Corfu

Scooter huren/rijden

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 10 mei 2021

Scooter huren op CorfuCorfu is prima geschikt om per scooter (of quad & motor) te verkennen. Eigenlijk hoort het er een beetje bij, met een scooter op pad. Je kunt dan in je eigen tempo het eiland verkennen en een scooter parkeer je over het algemeen overal gemakkelijk, iets dat met een auto een stuk lastiger kan zijn. Er zijn vele verhuurbedrijven waar je een scooter kunt huren. Ook bij het huren van vervoer op Corfu geldt: goedkoop kan duurkoop zijn! Betaal liever wat meer voor goed onderhouden vervoersmiddelen en bezuinig hier zeker niet op! Belangrijk bij het huren is om er altijd een all-risk verzekering bij te doen. Nagenoeg alle risico’s zijn dan gedekt. Een helm dragen is verplicht, de helmhuur vaak standaard bij de huur in. De politie controleert streng op het dragen van een helm (vanaf 01/06/2007 bedraagt de boete 350,- euro. Bij betaling binnen de 10 dagen wordt de boete gehalveerd).

De wegen op Corfu zijn niet zoals hier in Nederland, vaak kom je putten en gaten tegen en een helm is dus zeker aan te raden i.v.m. je veiligheid. Globale richtlijnen prijzen (prijzen kunnen afwijken): 3 dagen huren inclusief all-risk verzekering en helm : 50,-. Benzine (super): de prijzen voor benzine zijn de afgelopen jaren behoorlijk gestegen, zo betaalde wij in mei 2010 1,79 per liter

Wist je dat?

  • dat als je een brommer/scooter/motor wil huren, je goed op nummerplaat moet letten? Alle motorfietsen tot 50cc hebben TWEE letters (in het Grieks) en VIER nummers. Boven 50cc hebben ze DRIE letters en DRIE nummers. Dit voor het geval de verhuurder je een 50cc wilt aansmeren voor de prijs van een grotere.

Veelgestelde vragen over Scooter huren/rijden

Wat zijn de regels als je een scooter wilt huren op Corfu?

om te kunnen huren moet je minimaal 18 jaar oud zijn.
voor het huren van een scooter/brommer tot 50cc dien je in het bezit te zijn van een geldig bromfietscertificaat of een geldig Nederlands auto-/motorrijbewijs.
voor scooters/brommers en quads boven de 50cc dien je een geldig B-rijbewijs te hebben, voor een motor dien je vanzelfsprekend een geldig motor rijbewijs te hebben
je dient altijd het huurcontract en jouw bromfietscertificaat/rijbewijs bij je te hebben, dit moet je altijd kunnen overleggen.
het dragen van een helm is verplicht in Griekenland. Zorg dus dat je er altijd een helm bij krijgt.

Hoe zit het met de verzekering?

het is belangrijk dat het vervoermiddel goed verzekerd is. Vaak zijn vervoermiddelen alleen WA verzekerd of er geldt een eigen risico (iets dat veel mensen niet weten). Vraag dus of het mogelijk is om het vervoermiddel volledig te verzekeren en zorg ervoor dat dit duidelijk op het huurcontract staat.
zaken die nooit onder de verzekering vallen: het rijden onder invloed, je scooter uitlenen aan iemand anders, het niet houden aan de verkeersregels en het is ook niet toegestaan de scooter mee te nemen van het eiland.

Wat doe je bij pech onderweg?

op het huurcontract staan altijd alle noodnummers vermeld, heb je pech dan moet je zo snel mogelijk het verhuurbedrijf bellen. Er wordt dan gezorgd dat het probleem zo snel mogelijk verholpen wordt, is het niet direct op te lossen dan krijg je een vervangend vervoermiddel.

Hoe zit het met het bromfietscertificaat?

de vrijstellingsregeling die bestond voor personen die geboren zijn vóór 1 juni 1980 is per 1 oktober 2006 vervallen.
iedereen die ná 1 oktober 2006 een rijbewijs AM wilt behalen en niet in het bezit is van een bromfietscertificaat of een rijbewijs A of B, moet het bromfiets examen afleggen. Heb je dus nooit een bromfietscertificaat gehad en ben je toch voor 1980 geboren, dan moet je alsnog examen afleggen.

Zijn er snorbrommers te huur op Corfu?

Nee, snorbrommers kom je nergens tegen op Corfu.


250cc quad huren, welk rijbewijs?

Om een quad te mogen huren dien je in het bezit te zijn van een geldig B rijbewijs.