Over Corfu Gids, jouw digitale reisgids

Corfu Gids > Over Corfu Gids, jouw digitale reisgids

In 2001 ging ik samen met mijn vriend voor het eerst op vakantie naar Griekenland. Onze bestemming was Corfu. Dit bleek een fantastisch keuze te zijn. Al op de eerste dag had ik het gevoel “ik ben thuis”. Waarom? De enorm gastvrije bevolking, de gemoedelijke sfeer, het heerlijke eten en de prachtige natuur.

Sinds 2001 zijn we elk jaar naar Corfu terug gegaan en verblijven altijd bij appartement Spyridoula in Gouvia. Inmiddels hebben we ook een aantal andere Griekse eilanden bezocht maar Corfu is en blijft ons “thuis”. Onze grote droom is om ooit op Corfu te kunnen gaan wonen.

Omdat het me leuk leek om mijn Corfu passie met andere te delen zette ik in 2005 deze website op. Destijds onder de naam Corfu forum maar inmiddels heb ik dat veranderd in Corfu Gids. De website is uitgegroeid tot dé plek waar je echt alles over Corfu kunt vinden.

In 2016 zijn we getrouwd op Corfu. Een mooie bezegeling op onze destijds 20e jarige relatie. En natuurlijk moest het een echt Griekse bruiloft worden. De familie Argyros (van appartement Spyridoula) heeft alles tot in de puntjes geregeld. Een betere bruiloft hadden we ons niet kunnen wensen.

Ondanks dat we al veel gezien hebben op Corfu ontdekken we toch steeds weer nieuwe dingen. Al onze ontdekkingen willen we natuurlijk graag met jou delen en dat doen we op Corfu Gids.

Veel liefs van ons xxx

Waarom kiezen voor Corfu Gids

Accommodaties

Ontdek alle accommodaties op Corfu. Uitgebreid aanbod in samenwerking met alle bekende touroperators (ANVR & SGR aangesloten)

Ontdek Corfu

Ontdek het prachtige eiland Corfu. Bang om je te vervelen tijdens de vakantie? Met onze tips zal dat zeker niet gaan gebeuren!

Informatie

Op zoek naar informatie over Corfu? Corfu Gids is jouw digitale reisgids waar je alles kunt vinden voor een geslaagde vakantie op Corfu.

Jazeker! Dit weet ik, Miss Kerkyra, uit eigen ervaring. Het begon in 2001, mijn vriend en ik gingen, op aanraden van een kennis, voor de eerste keer naar Corfu. Corfu zou namelijk echt iets voor ons zijn volgens die kennis. Vol verwachting gingen we ernaar toe en we waren direct onder de indruk. Prachtige natuur, super lieve bevolking, mooi weer, eigenlijk konden we niets bedenken wat we niet leuk vonden. We verbleven er twee weken en toen de terugreis zich aankondigde kreeg ik een zo’n rot gevoel. Ik wilde helemaal niet naar huis, ik wilde hier blijven! Corfu had mijn hart gestolen.

Inmiddels zijn we 16 jaar verder en zijn we jaarlijks, soms zelfs 2x per jaar, naar Corfu geweest. In 2016 zijn we zelfs, na een relatie van 20 jaar, getrouwd op Corfu. Officieel voor de Griekse wet en zoals het met Griekofielen gaat, het werd een echte Griekse bruiloft. Corfu is mijn thuis, daar hoor ik. Als ik daar ben voel ik mij gelukkig. Zou ik in een vorig leven een Griekse geweest zijn? Mensen die mij persoonlijk kennen zeggen dat ik een echte Griekse ben. Ik denk dat ze gelijk hebben!

Hoe is deze website dan ontstaan? Na de eerste vakantie op Corfu besloot ik een MSN groep op te zetten en al snel bleek dat er nog veel meer mensen besmet waren met het Corfu virus. De groep groeide en ik besloot een forum op te zetten. Na een aantal jaren ontstond er een meer informatievere website. Ik werd steeds vaker door touroperators benaderd om zaken met ze te gaan doen. Inmiddels is de website uitgegroeid tot een digitale gids waar echt alles over Corfu te vinden is en hebben we een mooie selectie aan accommodaties zodat je alles op één website kunt vinden. Op de website vind je informatie, accommodaties en op het forum kun je je vragen stellen en jouw ervaringen delen. Dagelijks ben ik met deze uit de hand gelopen maar o zo leuke hobby bezig, het is zo fijn om over Corfu te kunnen schrijven en al mijn tips enz met jou te kunnen delen. Ik hoop dat je veel plezier aan mijn website zal beleven enne… heb je vragen of wil je iets delen? Neem dan gerust contact met mij op.