Boottochten

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 26 april 2021

Madalena bootexcursie

Door Stamatis Katapodis

Op Corfu kun je in vele plaatsen deelnemen aan bootexcursies. Ik heb de bij mij bekende boottochten in een overzicht geplaatst. Zo zie je Corfu eens van een andere kant.

Kapitein Theo bootexcursie: al meer dan 28 jaar organiseert Theo samen met zijn broers Costas en Dimitris boot excursies op Corfu. De excursies zijn bekend om het vriendelijke personeel, het plezier en de kwaliteit van het eten en de wijn.
Er zijn 2 excursies:

 • een BBQ op het prachtige strand van Limnopoula, dit ligt vlakbij Kassiopi.
 • een dagcruise naar het Griekse vasteland, met een bezoek aan de grotten, blauwe lagune en het dorpje Sivota.
 • vertrekplaatsen: oude haven (Corfu-stad), Ipsos en Kavos.

Bel of e-mail kapitein Theo om te reserveren: (+30) 6932407394 of e-mail info@captaintheocorfu.net


Kapitein Antonio bootexcursie: vaar met Kapitein Antonio mee naar het zuiden en noorden van Corfu.

 • vertrek: 10.30
 • opstapplaatsen : crec hotel, dafnila bay, club med, steiger Dassia t.o Simone’s juweliers shop.
 • inbegrepen: eten, drinken en Corfiotische specialiteiten.
 • ook leuk om eens te doen: een ”moonlight” cruise naar Corfu-stad (2x per week).
 • wil je eens in een andere taxi vervoerd worden? Antonio is tevens taxi, met zijn boot.
 • bbq avondcruise, met Griekse muziek en dans.
 • s’avonds na 18.00 enkele uren vissen op zee met Antonio.

Bel Antonio om een afspraak te maken: tel: 26610-93016, mob: 6945962818


Kapitein Spyros met de Madalena: met de Madalena is het mogelijk om vanuit Gouvia de volgende tochten te maken. Zie voor meer informatie het artikel over de Madalena.

Dagelijkse tochten vanuit Gouvia met kapitein Spyros. Toilet aanwezig op de Madalena!

Dinsdag & Vrijdag: naar Kassiopi. De Madalena vaart naar het Noorden, naar het vissersdorpje Kassiopi. Hier heb je 2,5 de tijd om het dorpje te verkennen, iets te gaan eten of om te winkelen. Hierna gaan jullie Dassia, Ipsos, Barbati en Kouloura bezoeken en voor diegene die dat willen kan er gezwommen worden in Nissaki. De bootreis is inclusief: koffie, fruit, frisdrank en wijn.

 • vertrek 10:30 / terugkomst 17:00
 • prijs: volwassenen 20,- , kinderen 10,- , kinderen onder de 5 jaar: gratis

Elke vrijdagavond: Corfu bij avond. De Madalena vaart richting het Zuiden, voorbij Vidos eiland richting de oude haven van Corfu, om het Oude en Nieuwe fort en de historische binnenstad te gaan bezichtigen. De wandeltocht in de Oude stad duurt ongeveer 2,5 uur. 

 • vertrek 18:15 / terugkomst 23:15
 • prijs: volwassenen 11,- , kinderen 5,50 , kinderen onder de 5 jaar gratis

Maandag, Woensdag en Zaterdag: B.B.Q.: ga met de Madalena mee voor een B.B.Q. op het strand. Jullie gaan naar een mooi strand ten noorden van Corfu. Er is souvlaki, worstjes, Griekse salade, tzatziki, brood, plaatselijke wijn en frisdrank. Op de terugweg passeren jullie San Stefanos en wordt er gestopt voor een verfrissende duik. 

 • vertrek 10:30 / terugkomst 17:00
 • prijs: volwassenen 25,- , kinderen 12,- , kinderen onder de 5 jaar: gratis

Elke donderdag & zondag: naar Benitses: vanuit Gouvia vaart de Madalena richting Corfu-stad, voorbij Vidos eiland, het Oude fort en de baai van Garitsa en zo verder langs het muizeneiland (pontikonissi) en de brug van de Kaiser totdat de boot bij het prachtige dorpje Benitses aankomt. Hier blijven jullie 2,5 uur en kun je de omgeving gaan verkennen. Op de terugweg wordt er gestopt bij Vidos eiland en kun je lekker gaan zwemmen. Bootreis inclusief: koffie, fruit, frisdrank en wijn.

 • vertrek: 10:30 / terugkomst 17:00
 • prijs: volwassenen 20,- , kinderen 10,- , kinderen onder de 5 jaar: gratis.

Glasbodemboot Kalypso star: de Kalypso Star is de glasbodemboot waarmee je naar de zeeleeuwen show kunt. Hij vaart van de oude haven naar Vidos (eiland) en terug.

 • ma t/m za: vanaf 10.00 uur tot 18.00 uur om het uur.
 • zondag: van 11.00 tot 16.00 uur om het uur.

Info en reserveren:
kalypso2@otenet.gr
Tel: 26610 46525
Mobile: 697 2474031

Nemo “Yellow Submarine” is een gele boot met een bodem van glas. Het speciale ontwerp van de boten is uniek, het zijn de enige boten waar je 2,20 m onder de zee kunnen zitten! De boot biedt een reis van 1 uur aan langs de beroemde kust en grotten van Paleokastritsa. Hij vertrekt elke dag (ook zondag) van 10:00 tot 18:00 uur. Nacht cruises om 21:00 (tijdens het hoogseizoen) vanaf de Alipa haven in Paleokastritsa. Bij de haven kun je tickets kopen.

Tijdens de 50 minuten durende tocht zal de bemanning de vis lokken door ze te voeren, je zal een overvloed aan kleurrijke vis, kwallen en zeesterringen in de buurt van jouw raam te zien krijgen. De kapitein deelt ook zijn deskundige kennis van het lokale zeeleven, rotsinformatie, geschiedenis en ontwikkeling van het gebied. Op het dek kun je heerlijk ontspannen, genieten van de zon en veel foto’s van het rotsachtige landschap van Paleokastritsa maken. Mis de kans niet voor een avondtrip om het mystieke onderwater nachtleven te ervaren! Dit is nog spectaculairder dankzij verlichtingsapparatuur.

Bekijk hier alle bootexcursies