Top 10 excursies

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 19 mei 2021

Top 10 excursies op CorfuTijdens je vakantie op Corfu is vervelen er niet bij met deze excursies! Onderstaand vind je een overzicht van de 10 beste excursies op Corfu. Natuurlijk zijn er nog veel meer excursies mogelijk op Corfu, wij hebben ons in dit overzicht echter beperkt tot de top 10 excursies. Elders in deze categorie staan de overige excursies kort beschreven. Alle ondergenoemde excursies zijn via de touroperator te boeken. Bij de receptie van het hotel/appartement kun je de informatiemappen van de touroperator vinden, in deze mappen staan alle excursies die te boeken zijn.

  • Noord eilandtour: onder leiding van de Nederlands sprekende Maria ontdek je per bus de noordkant van Corfu. Je brengt een bezoek aan het paleis van Sissi met zijn prachtig aangelegde tuinen. Hierna vervolgt de bus zijn weg en wordt er regelmatig in typisch Corfiotische dorpjes gestopt. Er wordt een bezoek gebracht aan een oud klooster en een Grieks-Orthodoxe kerk. Dorpjes waar gestopt wordt zijn Lakones, Makrades, Kassiopi, Kouloura.
  • Zuidtour: tijdens een leuke tour per bus breng je eerst een bezoek aan het paleis van Sissi met zijn prachtig aangelegde tuinen. Hierna gaan we verder naar het muizeneiland en kun je het Vlácherna klooster bezoeken. De route vervolgd zijn weg naar het groene zuiden en je krijgt hier een goed beeld van hoe de Corfioten leven. In het dorpje Sinarades wordt het folkloristisch museum bezocht en kun je in het tapijtknoperijfabriekje zien hoe tapijten geknoopt worden. Tijdens deze excursie is er ook mogelijkheid voor een frisse duik, vergeet je zwemkleding dus niet. De terugweg gaat langs de zuidoost kust van Corfu.
  • Jeepsafari: dit is een erg leuke excursie, maar is minder geschikt voor mensen met een ”slechte” rug vanwege de hobbelige en overharde wegen waar overheen gereden wordt. Met een stuk of 10 jeeps wordt er over de ruige binnenwegen van Corfu gereden, je komt op.p.ekken waar je met de normale auto niet kunt komen. Onderweg naar de Pantokrator top wordt er gestopt in het prachtige dorpje Paleo Perithia. Hier wordt de lunch genuttigd. De tocht vervolgd zich verder de top op, eenmaal op de top heb je een prachtig uitzicht over Corfu. Je kunt hier het klooster bezoeken en in het winkeltje ernaast wat leuke souvenirs kopen.
  • Aqualand: een heerlijk dagje met de kinderen naar het grootste waterpretpark van Griekenland. In dit veelzijdige en opwindende waterpark van 75.000 m² met 36 verschillende glijbanen, zoals bv. de ‘Kamikaze’ en ‘het zwarte gat’, 15 verschillende zwembaden, een grote jacuzzi en honderden kinderattracties, zoals bv. ‘de schreeuwende kikker’ en de ‘paddestoeldouche’ is er voor ieder wat wils. Ook buiten het water is plezier gegarandeerd. Speelplaatsen, miniautos, biljart, computerspelletjes en nog veel meer laten je een fantastische dag beleven.
  • Griekse avond: maak een echte Griekse avond mee in één van Corfu’s beste tavernes. Onder het genot van een heerlijke maaltijd die is samengesteld uit traditionele gerechten kun je genieten van een avondvullend programma met lokale en Griekse dansen en muziek en ervaar je wat men bedoelt met de Griekse gastvrijheid. Vergeet vooral de foto/videocamera niet mee te nemen om dit geweldige spektakel vast te leggen.
  • Parga & Paxos: aan boord van een mini-cruiser vaar je vanuit de haven van Corfu-stad naar de stad van Parga, op het vasteland. Aangekomen heb je de vrijheid om op eigen houtje deze prachtige stad te ontdekken. Maak een wandeling door de nauwe steegjes en breng een bezoekje aan het historische fort. Vervolgens gaat de cruiser weer op weg, nu naar het prachtige eilandje Paxos. Hier kun je het stadje Gaios verkennen, zwemmen in het kristalheldere water of het mini eilandje Anti-Paxos bezoeken.
  • Riviersafari Gliki: zin in een echte survivaltocht? Doe dan mee aan de riviersafari! Je vaart met de boot naar Igoumenitsa, van daar uit met de bus naar het dorpje Gliki, waar de rivier de Acheron (of Acherontas) Springs loopt, ook wel de ”dodenrivier” genoemd. Omkleden kun je doen bij het restaurantje, dit is tevens het begin/eindpunt van de tocht. De tocht begint met een wandeling door de bergen, naar het punt waar we stroomafwaarts via de rivier terug zullen gaan naar het beginpunt. Bij het restaurant kun je genieten van een welverdiende maaltijd langs de rivieroever. Na de maaltijd gaat de tocht via Igoumenitsa terug naar Corfu. Belangrijk voor deze excursie zijn: goede dichte schoenen met sokken (geen waterschoenen of slippers) zwemkleding, een extra t-shirt en zonnebrandcreme.
  • Mountainbike tour: houd je van sportief bezig zijn? Dan is deze excursie echt wat voor jou! In de schaduw van de olijfbomen voert deze 38 kilometer lange tocht over landweggetjes en ezelpaden door het prachtige landschap en langs veel traditionele dorpjes. Tijdens deze tocht is er mogelijkheid tot het nemen van een frisse duik, vergeet dus je zwemkleding niet.
  • Corfu-stad per boot: deze excursie is de ideale combinatie van varen en het bezoeken van de historische stad van Corfu. De kaiki boot vertrekt vanuit Roda – Acharavi richting Corfu-stad. Onderweg kun je genieten van het uitzicht op de kust van Albanië, de kust van Corfu met op de achtergrond de Pantokratorberg, het oude Durell huis bij Kalami en de haven van Kouloura in de vorm van een hoefijzer. Aangekomen in de stad kun je op eigen houtje de stad gaan verkennen.
  • Paardrijden: te paard geniet je van het prachtige groene landschap van Corfu. Deze excursie is voor zowel kinderen en volwassenen geschikt, of je nu een ervaren ruiter bent of een beginner. De paarden zijn zeer betrouwbaar en helemaal gewend aan deze tochten. Er zijn verschillende routes beschikbaar, aangepast aan het niveau van de ruiter.

Kunnen we excursies ook via Corfu Gids boeken? Zijn alle excursies in het Nederlands?

Het is helaas niet mogelijk via ons een excursie te boeken. Alle excursies zijn in het Engels i.v.m. verschillende nationaliteiten.

Via wie of wat kan er een mountainbike tour geboekt worden?

Je kunt wel bij de Corfu Mountainbike Shop en S-Bikes mountainbike een tour boeken.

Wil je op eigen houtje gaan touren, dan heb je wellicht iets aan deze routes