Bifteki recept

Bifteki

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 9 maart 2021

Bifteki receptWil je zelf Bifteki maken? Met ons recept maak je de allerlekkerste Bifteki!

Bifteki (Μπιφτέκια) is een typisch Grieks gerecht. Het is een soort van hamburger met heerlijke Griekse smaken, in Griekenland zijn ze er dol op! De burgers kun je ook vullen met kaas (bijv. feta) maar je kunt de kaas op het laatst ook bovenop de burger leggen. Bifteki wordt vaak geserveerd met pitabroodjes, Griekse salade en tzatziki.


Welke ingrediënten heb je nodig voor 4 personen?

  • 1 kg gemengd gehakt
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels verse fijngesneden peterselie
  • 8 eetlepels paneermeel
  • 1 eetlepel gedroogde munt
  • 1 theelepel peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels zout
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 2 uien
  • indien gewenst kaas

De bereidingswijze van Bifteki

  1. De eieren, peterselie, paneermeel en munt meng je samen met het gehakt goed door elkaar.
  2. Snipper de uien en meng dit met de peper, zout, paprikapoeder, oregano en 2 eetlepels olijfolie.
  3. Voeg dit mengsel toe aan het gehakt en kneed dit vervolgens tot een glad geheel.
  4. Rol langwerpige, niet te dikke gehaktballetjes van het gehaktmengsel. Als je kaas in de gehaktballetjes wilt gebruiken dan vorm je de balletjes rondom het stukje kaas.
  5. Zodra de balletjes klaar zijn kun je ze grillen op de barbecue, hete bakplaat of contactgrill. Ze zijn klaar als de buitenkant mooi bruin is en de binnenkant nog lekker sappig. Ik zeg alvast: καλή όρεξη (eet smakelijk)!

Wil jij de lekkerste Bifteki op Corfu proeven?

Dat doe je natuurlijk tijdens een heerlijke vakantie!