Bourdeto recept

Bourdeto

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 2 juni 2021

Bourdeto receptIngrediënten (4 personen)

  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 gesnipperde uien
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 of 2 Spaanse peper(s)
  • 2 grote rijpe tomaten ontveld en in stukjes gesneden
  • suiker
  • zout
  • peper
  • 1 laurierblad
  • 2 dl droge witte wijn
  • 2 dl visbouillon
  • 600 gr. visfilets (verschillende soorten of kabeljauwfilet)
  • 1/2 bosje peterselie

Bourdeto (μπουρδέτο) is een gepeperde visschotel, de vis (visfilet) wordt gekookt in een tomatensaus met ui, knoflook en rode peper. Bourdeto is een typisch Corfiotisch gerecht.

Zaadlijst uit de Spaanse pepers verwijderen de peper in ringetjes snijden. Olijfolie in een pan verhitten, als de olie heet is dan de ui erin fruiten. Hierna de knoflook, paprikapoeder en Spaanse peper kort meebakken. Tomaten erbij doen en zo’n 3 minuten meebakken. Voeg suiker, zout, evt peper en laurierblad toe. Daarna wijn en bouillon toevoegen en doorkoken tot een lichte saus. Naar smaak suiker of zout toevoegen. Visfilets in de saus leggen en tegen de kook aan gaar laten worden.