Bourou-Bourou recept

Bourou-bourou

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 2 juni 2021

Bourou-Bourou receptIngrediƫnten (2 personen)

  • 9 gram spagetti, doormidden gebroken
  • 1 rijpe tomaat in stukjes
  • 1 middelgrote aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • 3 wortels, geschild en doormidden gesneden
  • 1 bosje selderij of wilde snijselderie (of een bosje selderij in stukken)
  • 1 1/2 eetlepels tomatenpuree
  • 1/2 theelepel hete rode pepervlokken
  • 1/2 theelepel zeezout
  • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels olijfolie

Bourou-Bourou is een traditioneel Corfiotisch gerecht. Het is een vegetarische groente & pastasoep. Het is gemakkelijk te bereiden en je kunt er allerhande groente voor gebruiken.

Doe alle groenten en aardappel in een grote pan en vul deze met zoveel water dat de groente onder water staan. Breng het water aan de kook en laat de groente en aardappel koken tot deze gaar zijn. Roer de tomatenpuree erdoor en laat het nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Voeg versgemalen zwarte peper, hete rode peper, zout en olijfolie toe. Voeg als laatste de pasta toe en kook deze volgens de verpakking.