Griekse salade

Griekse salade

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 8 maart 2021

Griekse saladeIngrediënten (4 personen)

  • 2 grote rijpe tomaten
  • 1/2 komkommer met schil, in blokjes
  • 1 groene paprika in ringen gesneden
  • 50 g kalamta-olijven
  • 1 grote rode ui in dunne ringen
  • 200 g feta in blokjes
  • citroensap
  • 50 ml olijfolie
  • 1 tl gedroogde oregano (rigani)
  • zout

Griekse salade (χωριάτικη σαλάτα) kan zowel als voor- of bijgerecht of als hoofdgerecht worden gegeten.

Snijd de tomaten in kleine stukjes en doe ze met de komkommer, paprika en olijven in een schaal. Schep de uiringen en de helft van de feta door de salade. Schep vervolgens de rest van de feta en de ui door de salade. Sprenkel naar smaak citroensap over de salade en breng op smaak met olijfolie, oregano en zout. Schep voor het serveren de salade nogmaals voorzichtig om.