Kofta

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 1 juni 2021

Kofta receptIngrediƫnten (4 personen)

  • 3 uien
  • 1 bakje peterselie (20gr)
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1/2 tl gemalen kaneel
  • 1 tl gemalen komijn
  • 300 gr rundergehakt
  • 4 el olijfolie
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 300 gram witte rijst
  • 2 aubergines in halve plakjes
  • 1 tl gedroogde oregano
  • peper en zout naar smaak

Snipper 1 ui en snijd de andere 2 in halve ringen. Meng de helft van de gesnipperde ui, de helft van de peterselie, knoflook, komijn, kaneel, peper en zout door het gehakt en maakt er 8 gehaktrolletjes van (kofta). Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak de kofta rondom bruin (voorzichtig draaien met twee vorken anders vallen de rolletjes uit elkaar). Neem ze uit de pan en fruit de rest van de gesnipperde ui in het achtergebleven bakvet. Voeg de ui-ringen en aubergine toe en roer dit al bakkend om. Voeg de tomatenblokje, rest van de peterselie en de oregano toe. Eventueel nog wat zout en peper naar smaak. Leg de kofta in de saus en stoof met de deksel op de pan de kofta gaar. (+/- 15 min). Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Verdeel de kofta, saus en rijst over 4 borden.

TIP! Vervang de rijst eens door een Griekse salade en wat brood.