Pastitsada recept

Pastitsada

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 11 april 2021

Pastitsada receptIngrediënten (voor 6 personen)

  • 1 kg rundvlees
  • 1 glas rode wijn
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • 2 uien
  • 7 teentjes knoflook
  • 1 bosje peterselie
  • 4 laurierbladen
  • 3 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 1 theelepel suiker
  • 1 rundvlees kruidenbouillontablet
  • olijfolie
  • zout
  • zwarte peper
  • 500 gr. penne (macaronie)
  • geraspte Parmezaanse kaas

Pastitsada (παστιτσάδα) is een traditioneel gerecht uit Corfu. Pastitsada kan zowel met kip, rundvlees, kalfsvlees of tofu voor vegetariërs en veganisten worden bereid, onderstaand recept is met rundvlees.

Snijd het vlees in grote, vierkante stukken en maak in elk stuk een paar gaten. Snipper de ui en peterselie. Vul de gaten in het vlees op met de peterselie, knoflook, zout en peper. Bestrooi de buitenkant van het vlees met wat zout en peper. Verhit de olijfolie en bak het vlees rondom aan. Voeg de gesneden uien toe en laat even meebakken. Vervolgens blus je het vlees en de uien af met de wijn. Voeg twee glazen water, de tomatenblokjes, laurierbladen, kruidnagels, het kaneelstokje het kruidenbouillontabet en de suiker toe en laat het 2,5 uur zachtjes stoven. Voeg aan het einde van de stooftijd nog een handje peterselie toe. Kook de penne volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Serveer de penne met het vlees en Parmezaanse kaas en een lekker glaasje wijn.