Theotoky Estate

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 8 maart 2021

Theotoky wijnmakerij Corfu

Door Theotoky Estate

Het prachtige, historische landgoed “Theotoky” ligt in de uitgestrekte Ropa vallei en behoort al generatie lang toe aan één van de oudste families in Griekenland. Het landgoed heeft een oppervlakte van 1100 hectare grond vol olijf- en pijnbomen en de allerbeste wijngaarden, bekend over de hele wereld om zijn uitstekende rode wijn, witte wijn, olijven en olijfolie die hier op biologische wijze geproduceerd worden. George Theotokis, de eigenaar van het landgoed, zorgt ook voor de schapen, paarden en andere boerderijdieren die hier vrij mogen rondlopen in hun natuurlijke omgeving. Bij aankomst kun je ervaren hoe de beroemde Theotoky-wijn geproduceerd wordt en kun je de wijn proeven, in de klein winkel op het landgoed kun je de producten kopen.

De wijnproductie bestaat voornamelijk uit droge witte wijn, die gemaakt wordt van Robólla druiven (90%) en Kakotrígis druiven (10%); voor de rode wijn gebruiken ze Syrah druiven (85%) en Cabernet Sauvignon druiven (15%). Er wordt veel zorg en aandacht aan het productieproces besteed. Zo worden er geen chemische middelen gebruikt en worden de druiven met de hand geplukt, om oxidatie te voorkomen. De witte wijn kun je 4 tot 6 jaar bewaren, de rode wijn tot wel 10 jaar. De etiketten worden handmatig op de fles aangebracht evenals de uit Portugal afkomstige kurk.

Wil je meer weten? Je bent dagelijks welkom tot 13.00 uur en ‘s middags tussen 17.00 tot 20.00 uur. Hoe kom je er? Rijdt door de Ropa Vallei richting het dorpje Giannades en sla linksaf bij het bordje “Ropa Vallei”. Het landgoed ligt vervolgens na een paar honderd meter aan je rechterhand.

Hoe kom ik bij Theotoky Estate?