Wandelen

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 6 juni 2023

Wandelen op CorfuWil je een keer iets anders dan op het strand liggen? Ga wandelen op Corfu!

Wil je de mooiste plekken op Corfu ontdekken? De drukte vermijden? Het beste van Corfu ontdekken? Trek je wandelschoenen aan en ga lekker wandelen op Corfu.

In dit artikel vertellen we je alles over wandelen op Corfu. Welke wandelroutes zijn er, wat is de beste periode om te wandelen, welke uitrusting heb ik nodig, wat is de Corfu Trail, welke wandelgids is handig? De antwoorden vind je hier. Lees snel verder!

Waarom wandelen op Corfu?

Omdat Corfu een geweldig eiland is om wandelend te gaan verkennen. Dit kunnen wij je uit eigen ervaring vertellen. Tot 2011 huurden we altijd een scooter of auto en dachten dat we daarmee alles zou kunnen gaan ontdekken. Tot we de wandelgids wandelen op Corfu kochten. Wauw! Het bleek dat we nog lang niet alles ontdekt hadden op Corfu. De mooiste plekjes, dorpjes waar de tijd stil leek te hebben gestaan, de mooiste vergezichten en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Sindsdien zijn we verknocht aan het wandelen op Corfu, we kunnen het iedereen aanraden!

Corfu heeft een enorm gevarieerde natuur, van berglandschappen, rijke flora & fauna, ontelbaar veel olijfbomen, cipresbossen enzovoort. Voeg daar het heerlijke Griekse eten, de vriendelijke bevolking, traditionele dorpjes, geschiedenis en bezienswaardigheden aan toe en je begrijpt waarom wij een wandeltocht op Corfu een aanrader vinden. Op de vele ezelpaadjes, onverharde wegen en in de olijfboomgaarden kun je genieten van de rust, hier krijg je echt het gevoel alleen op Corfu te zijn. Dit is zonder twijfel Corfu op haar best!

Welke wandelroutes zijn er op Corfu?

Er zijn verschillende wandelroutes die je kunt lopen op Corfu. Ze zijn er van licht tot zwaar en van kort naar lang. Voor iedereen is er wel een geschikte wandelroute te vinden, zelfs voor ouderen of gezinnen met jonge kinderen. Iedereen kan dus wandelen op Corfu! Er zijn zoveel wandelroute op Corfu dat het onbegonnen werk is ze hier allemaal te beschrijven, we raden je daarom onderstaande wandelgids aan.

Wandelen op CorfuWandelen op Corfu – wandelgids met 21 wandelroutes

In 2011 kochten we deze gids. Inmiddels zijn we in het bezit van de 3e druk die in 2018 is uitgekomen is. Al wandelend ontdekten we de mooiste kanten van Corfu. Plekken waar je anders niet zo snel zal komen.

De 21 wandelingen zijn duidelijk beschreven. Trek net als ons je wandelschoenen aan en ga erop uit. We kunnen je deze gids van harte aanraden. De wandelgids is te koop voor € 16,95 via Bol.com

Wanneer is de beste wandelperiode?

Mei, juni en september zijn de beste maanden om te gaan wandelen op Corfu. De dagtemperatuur is met gemiddeld 25 tot 30 graden aangenaam en niet te warm. Mei is wat ons betreft de mooiste maand, Corfu is dan één en al bloem, alles staat in bloei. In september zie je vooral veel Cyclamen. De maanden juli en augustus zijn minder geschikt om te gaan wandelen, het is dan vaak erg warm. Tussen oktober en april is het fris en kan het nat zijn.

Welke wandeluitrusting heb je nodig?

Als je wilt gaan wandelen op Corfu is het belangrijk om goede voorbereidingen te treffen. Een paar stevige wandelschoenen en goede sokken zijn absoluut een must. In mei en september kan het weleens regenen, een regenjas of poncho kan dan handig zijn. Maar wat echt niet mag ontbreken is water. Dit is het belangrijkste om bij je te hebben, je verliest veel vocht tijdens het wandelen. Een gedetailleerde kaart van Corfu, zonnebrandcrème, fototoestel, kompas en zonnebril kunnen ook handig zijn. Dit alles kun je in een waterdichte rugzak stoppen, handig, zo heb je je handen vrij tijdens het wandelen op Corfu.

Corfu Trail: een bijzondere wandelroute

Oké, je wilt gaan wandelen op Corfu én bent een doorgewinterde wandelaar? Dan is de Corfu Trail echt iets voor jou! De Corfu Trail is met zijn 220 kilometer de langste wandelroute op het eiland. Deze bijzonder wandelroute loopt dwars over Corfu, van Arkoudillas in het uiterste zuiden tot Agia Ekaterini in het noorden.

Het duurt ongeveer 10 dagen om de gehele Corfu trail te lopen, maar het is ook mogelijk om gedeeltes ervan te lopen. De Britse Hilary Paipeti woont al meer dan 30 jaar op Corfu en heeft diverse wandelgidsen uitgegeven. In 2011 heeft ze de Corfu Trail uitgezet en houdt hem sindsdien up-to-date. Veelal loop je op onverharde paden door landelijke en bosgebieden en kom je door dorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Meer lezen over de Corfu Trail

De Corfutrail is de enige lange afstandswandeling op Corfu. Hij loopt van Kaap Asprokavos (de zuidpunt van Corfu) over een lengte van circa 220 km over het eiland en eindigt op de noordpunt van het eiland bij de Andiniti-laguna. De wandeling kan heel goed op eigen houtje gemaakt worden, maar het is ook mogelijk om de trip te boeken bij :

Aperghi travel (Corfu-Stad)
Tel : 26610-48713
Indien je bij Aperghi boekt, wordt er ook onderdak geregeld en wordt de bagage dagelijks naar het volgende hotel gebracht.

Tips:

  • de beste periode om de trail te lopen: mei t/m juni en oktober
  • draag een pet als bescherming tegen de zon en neem veel water mee
  • en groot deel van de trail kun je op sandalen lopen, behalve het bergachtige gedeelte, draag hier stevige wandelschoenen
  • pas op voor slangen! Neem een (wandel)stok mee om het pad voor je voeten te controleren
  • het weer op Corfu kan wisselvallig zijn, vergeet dus je regenkleding niet

Wandelen op CorfuWandelen op Corfu – wandelgids met 21 wandelroutes

In 2011 kochten we deze gids. Inmiddels zijn we in het bezit van de 3e druk die in 2018 is uitgekomen is. Al wandelend ontdekten we de mooiste kanten van Corfu. Plekken waar je anders niet zo snel zal komen.

De 21 wandelingen zijn duidelijk beschreven. Trek net als ons je wandelschoenen aan en ga erop uit. We kunnen je deze gids van harte aanraden. De wandelgids is te koop voor € 16,95 via Bol.com