Kanoni op Corfu

Kanoni

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 13 juni 2021

Kanoni op CorfuKanóni is een badplaats en ligt in Midden-Corfu (Corfu | Griekenland) op 5 kilometer van Corfu stad. Het is één van de mooiste wijken van Corfu stad en bevindt zich aan de rand van de moderne stad, op het zuidelijke schiereiland, waar het archeologische gebied van Palaiopoli is gevestigd. Kanóni (wat “batterij” betekend) is vernoemd naar een batterij geschut wat door de Fransen was geïnstalleerd in 1798. Op het plein vind je nog een overgebleven kanon, als herinnering aan het verleden. Vanaf het plein heb je een prachtig uitzicht over Pontikonisi (muizeneiland), hier kun je met een bootje naartoe die bij Vlacherna liggen, Vlacherna (klooster) en het vliegveld van Corfu. Net onder Kanóni ligt de lagune van de Halikiopoulos lagune. De kleine Vlacherna kapel, met pannendak, is verbonden met het land door een smalle strook van cement. Iets verderop ligt het groene, karakteristieke eilandje Pontikonisi.

Een andere reden dat Kanóni zo uniek maakt is dat het is gelegen boven de baan van de nationale luchthaven van Corfu. Zo heb je de mogelijkheid om vliegtuigen te spotten, die zo dicht langskomen dat je het gevoel hebt alsof je ze kunt aanraken! De zonsondergang is hier ook werkelijk fantastisch. Als je het geluk hebt om de zonsondergang te zien op hetzelfde moment dat de maan opkomt zijn, dan is dat pure magie die je zal laten genieten van Corfu in al haar glorie!

Tip: de zilverreiger is een zeer bedreigde diersoort. Hij overwintert vaak in de Halikiopoulos-laguna. Wie weet ontdek je hem! ‘s Zomers zijn er elk uur excursieboten naar Kanóni vanuit de oude haven in Corfu-stad. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over het oude fort en de stad.