Benitses

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 27 juni 2022

Benitses is een gezellige badplaats op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Benitses of wil je deze plaats bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Benitses.

Ontdek Benitses op Corfu


Benitses (Μπενίτσες) is een schilderachtig vissersdorpje dat in de laatste jaren steeds bekender is geworden bij het toeristische publiek. Toch heeft deze kleine vissersplaats de charme en de gastvrijheid weten te behouden. Wil jij zeker zijn van een gemoedelijke, rustige vakantie op Corfu, Griekenland, dan zit je hier zeker goed. Je verblijft hier op 14,5 kilometer van Corfu-Stad. Heb je zin in een dagje shoppen, sightseeing of cultuur snuiven? Dan kun je dus binnen korte tijd al in Corfu-Stad staan om te gaan genieten.

Waar komt de naam Benitses vandaan?

Veel plaatsen op Corfu hebben een naam gekregen die duidelijk terug te brengen is naar een verleden tijd. Dit geldt ook voor Benitses. De naam van het vissersdorp komt uit het Angevijnse rijk, vóór de Venetiaanse periode. In de dertiende eeuw stond het gebied bekend onder de naam ‘Penitisai’, afkomstig van het Griekse woord ‘Penio’, dat ‘plaats met rivieren’ betekent. Door de jaren heen is de plaatsnaam veranderd van Pinitisai naar Penitsai en later werd dit Benitses. Juist door de aanwezigheid van de rivieren heeft Benitses in het verleden een belangrijke rol gespeeld op het eiland. De plaats heeft dan ook een rijke geschiedenis.

De rijke geschiedenis van Benitses

Als jij iemand bent die tijdens een vakantie graag eens in de geschiedenis duikt, dan zit je in Benitses op Corfu goed. Hier zijn namelijk Romeinse baden met mozaïekvloeren ontdekt en dat levert het bewijs dat de plaats echt een heel lange en rijke geschiedenis heeft. De eerste geschreven bronnen over de plaats stammen uit 1469. De geschiedenis leert ons onder meer dat Benitses in het verre verleden een heel belangrijke vissersplaats was, maar dat er naast de visserij ook veel aandacht was voor de teelt van zowel olijfbomen als citrusbomen. Door de jaren heen is dit wel veranderd. In het oude vissersdorp wordt nu vooral aandacht besteed aan het toerisme, en dat merk je wanneer je er vakantie viert.

Perfect voor een sfeervolle en gemoedelijke vakantie

Benitses is nog altijd een klein dorp. Momenteel wonen er ongeveer 800 mensen. Het is daarmee zeker niet het kleinste dorp van het eiland, maar we kunnen het natuurlijk ook niet heel groot noemen. De traditionele sfeer en het pittoreske karakter van Benitses is behouden gebleven, ondanks de steeds sterker wordende focus op het toerisme. De plaats wordt door velen gezien als een juweeltje voor toeristen en dat kunnen wij alleen maar beamen. Een wandeling door de smalle, kronkelende, geplaveide straatjes weet je binnen een paar tellen te overtuigen.

Voorzieningen in Benitses


De laatste jaren is Benitses steeds meer gaan focussen op het toerisme, waardoor er veel ontwikkelingen hebben plaatsgevonden. Grieken zelf zijn ook dol op Benitses. Zij varen vaak uit naar de plaats en meren aan in de mooie haven van Benitses om te gaan genieten. De plaats heeft tegenwoordig meer dan voldoende te bieden om van elke vakantie iets moois te maken. Er zijn tal van bars, cafés en restaurants te vinden. Liever zelf koken? Dan kun je alles wat je nodig hebt halen in de plaatselijke supermarkt. Er zijn meerdere goede supermarkten te vinden in Benitses. Daarnaast kun je elke morgen bij de bakker terecht voor een vers, warm brood. Een goed begin van elke dag!

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,6 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,2 uit 5

Stranden


Benitses is een vissersdorp, maar wordt steeds vaker bestempeld als echte badplaats voor toeristen. Wil je even bijkomen van het drukke leven thuis, en gewoon genieten van een ontspannen vakantie, dan kun je hier prima terecht. Benitses is gelegen aan de oostkust van het eiland Corfu en de kindvriendelijke stranden vormen een behoorlijke trekpleister. Niet heel vreemd, want de stranden zijn zonder meer indrukwekkend te noemen.

Er is veel variatie te vinden. Je kunt bijvoorbeeld gaan genieten op een kiezelstrand, maar ook op een zandstrand. In alle gevallen is het water zeer helder en schoon. Benitses staat dan ook bekend om de zuiverheid van de zee. Het is prachtig om te zien. Je kunt een ligbedje met parasol huren en gewoon de hele dag genieten van rust, ruimte en vrijheid. In Benitses kun je genieten van een combinatie van kiezel en grind, van zand en helder water, van een rustig aflopende bodem en pure verfrissing. Kinderen kunnen veilig spelen langs de kust en voor volwassenen zijn er meer dan voldoende watersporten beschikbaar.

Benitses ligt centraal op Corfu, waardoor je de mogelijkheid hebt om ook diverse andere stranden te bezoeken. Zo kun je ook een dag naar de sfeervolle, kleinschalige kiezelstranden van Perama, gelegen tussen Benitses en Corfu-Stad.

Corfu is natuurlijk het mooiste eiland van Griekenland. Waar je ook verblijft op dit eiland, je kunt eigenlijk altijd verschillende stranden bezoeken voor een heerlijk dagje aan de kust. Er zijn zandstranden, kiezelstranden en combinatiestranden. Wordt het zand te heet of zijn de kiezels te scherp? Dan wil je natuurlijk zorgen voor extra comfort. Dan bestel je goede waterschoenen om mee te nemen op vakantie. Je kunt voordelig online waterschoenen bestellen.

Plaatsen in de omgeving


Agii Deka

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Wil jij niet alleen maar een relaxvakantie op Corfu, maar wil je vooral ook leuke dingen doen tijdens je verblijf op het Griekse eiland? Er is natuurlijk meer dan voldoende te doen. Je kunt je vakantie op Corfu compleet maken met een leuke excursie, een boottocht, een wijntour of bijvoorbeeld een dagtrip. Er is meer dan genoeg te zien en te doen op Corfu.

Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Benitses heeft een heel belangrijk voordeel. Dat voordeel is de centrale ligging op het eiland. Hierdoor is het makkelijk om de meest uiteenlopende uitstapjes te maken. Je kunt meer dan voldoende zien en doen in Benitses zelf, maar je reist even gemakkelijk naar een andere plaats voor een leuke excursie of een dagje sightseeing.

Een bezoek aan de Roman Baths in Benitses

Zoals we eerder al hebben genoemd werden er Romeinse baden met mozaïekvloeren in Benitses ontdekt. Dit was hét bewijs dat de plaats een zeer rijke geschiedenis heeft. Wil je de sfeer van dit stuk geschiedenis eens opsnuiven? Dan kun je een bezoek brengen aan de Roman Baths in Benitses.

De Kaiser’s Bridge bewonderen

In een ver verleden werd er een brug gebouwd om naar het strand te kunnen wandelen. De Duitse Keizer William de Tweede gaf opdracht tot het laten bouwen van deze brug, zodat hij sneller op het strand kon zijn. De brug is niet meer in gebruik. Deze is zelfs niet meer compleet. Wel kun je nog een deel van deze Kaiser’s Bridge bewonderen, net buiten Benitses, in de richting van Corfu-Stad.

Bezoek aan het paleis van Sissi

Vanuit Benitses kun je een bezoekje brengen aan het Achilleion paleis in Gastouri. In dit paleis heeft de Oostenrijkse keizerin Elisabeth, beter bekend als Sissi, gewoond. Na haar overlijden werd het paleis gekocht door de Duitse keizer Wilhelm II. Het paleis is één van de populairste trekpleisters van Corfu.

De wandeling naar Stavros

Stavros is een prachtig bergdorpje dat zeker ook de moeite van een bezoek waard is. Het leuke is wel dat je erheen kunt wandelen. Door de wandelroute te volgen, kom je door een adembenemend stukje natuur waar je gegarandeerd eindeloos veel foto’s wilt maken. De dichte vegetatie zorgt voor de nodige rust en kalmte om je heen. Onderweg kom je een prachtige waterval tegen die je echt niet wilt missen.

De Agia Marina kerk

Er zijn meerdere mooie kerken in Benitses en de directe omgeving van het vissersdorp te vinden. De oudste kerk is de kerk van Agia Marina, de patroonheilige van Benitses. Deze kerk is meer dan de moeite waard om te bezoeken. Jaarlijks wordt hier in juli een festival gehouden om de patroonheilige te eren. Tijdens dit festival wordt er veel gelachen, gedanst en gefeest. Niet alleen Grieken genieten van het festival, maar ook toeristen komen hier graag naartoe.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit betekent dat het weer op Corfu in de zomer warm en droog is, terwijl de winters mild en nat verlopen. Ga je in de zomer op vakantie naar Corfu, dan is het zeldzaam als je een paar druppels regen op je hoofd krijgt. Je kunt over het algemeen genieten van heerlijk zomerweer tijdens je verblijf op Corfu, met gemiddelde temperaturen tussen de 25 en 30 graden Celsius.

De middagen verkoelen je met een fijn zeebriesje. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. Ga je in de winter op vakantie naar Corfu? Dan moet je wel rekening houden met overvloedige regenval, veroorzaakt door de (noord)westelijke winden. Precies dit weer op Corfu zorgt ervoor dat het eiland zo dicht bebost en idyllisch groen is.

BENITSES Weer

Openbaar vervoer


Het openbaar vervoer op Corfu is goed georganiseerd. Er zijn veel bussen die de meeste grotere plaatsen uitstekend bereikbaar maken. Ook de kleinere plaatsen zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer, al kan het zijn dat je dan wat vaker moet overstappen. We helpen je graag met informatie over de mogelijkheden van het openbaar vervoer op en rond jouw specifieke vakantiebestemming op Corfu.

De reistijd van Benitses naar Corfu-Stad is circa 31 minuten en de reisafstand is circa 15 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu-Stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Benitses:

 • blauwe bus nr. 6 naar Benitses (maandag t/m vrijdag 16 x, zaterdag 12 x en zondag 9 x per dag)
 • groene bus B1 naar Kavos (maandag t/m vrijdag 8 x, zaterdag 3 x en zondag 2 x per dag)
 • groene bus B2 naar Petriti (maandag t/m vrijdag 2 x per dag)
 • groene bus B3 naar Spartera (maandag t/m vrijdag 5 x, zaterdag en zondag 2 x per dag)
 • groene bus B4 naar Attika
 • groene bus B5 naar Agios Georgios
 • groene bus B6 naar Issos
 • groene bus B7 naar Messonghi (maandag t/m vrijdag 10 x, zaterdag 7 x en zondag 5 x per dag)
 • groene bus B12 naar Chlomos (maandag t/m vrijdag 2 x per dag)

In de zomer zijn er, naast de reguliere lijnen, ook nog speciale zomerlijnen:

 • S3 Messonghi – Paleokastritsa ( de bus stopt in Messonghi, Moraitika, Agios Ioannis, Tsaki, Benitses, Perama, Aqualand en Paleokastritsa)
 • S11 Messonghi – Glyfada (de bus stopt in Messonghi, Moraitika, Agios Ioannis, Tsaki, Benitses, Perama, Aqualand en Glyfada)
De dienstregeling kan beïnvloed worden door bijvoorbeeld vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je direct contact opnemen met de busmaatschappij. Hieronder vind je de contactgegevens.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Benitses op CorfuVoordelige vakantie naar Benitses? Ontdek nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Ruime keuze aan accommodaties
Altijd de beste prijs
Veilig en snel online reserveren

Veelgestelde vragen over Benitses


Gaat er een rechtstreekse bus van Benitses naar Corfu-Stad en vice versa?

Ja, er vertrekken meerdere bussen vanuit Benitses naar Corfu-Stad en vice versa: de blauwe bus nr. 6 en de groene bussen B1, B2, B3, B4, B5, B6, B7 en B12. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Benitses vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij

Hoe kom ik in Benitses?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Benitses. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” voor een snelle en eenvoudige routebeschrijving van en naar Benitses.