Benitses op Corfu

Benitses

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 29 augustus 2021

Benitses is een gezellige badplaats op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Benitses of wil je Benitses bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Benitses.

Ontdek Benitses op Corfu


Benitses (Μπενίτσες) is een badplaats en ligt in Midden-Corfu (Corfu | Griekenland) op 14 kilometer van Corfu-stad. Het pittoreske vissersdorp is in de afgelopen jaren een toeristische plek geworden, maar het pittoreske karakter en de traditionele sfeer zijn niet verloren gegaan. Vandaag de dag biedt dit prachtige dorp diverse accommodaties, evenals tavernes, cafes en bars. Een wandeling door de smalle straatjes onthult mooie traditionele details die op iedereen indruk maken.

De oorsprong van de naam Benitses stamt uit de periode van het Angevijnse rijk, vóór de Venetiaanse periode, toen in de 13e eeuw het gebied werd aangeduid als “Penitisai”, een woord dat afgeleid is van het oudgriekse woord “Penio” dat plaats met rivieren betekent. Benitses had vroeger twee kleine rivieren die, waar nu de haven is, de zee bereikten. Dit is de belangrijkste reden waarom het gebied door de eeuwen heen zo belangrijk is geweest. Later veranderde de naam “Penitisai” in de loop der jaren in “Penitsai” en uiteindelijk in de huidige Benitses.

In Benitses zijn de Romeinse baden met mozaïekvloeren ontdekt, het bewijst dat dit dorp een lange geschiedenis heeft. De eerste geschreven bronnen over Benitses zijn gedateerd uit 1469. In het verleden hielden de bewoners zich bezig met vissen en de teelt van citrusbomen en olijfbomen. Vandaag de dag is de meerderheid van de bewoners bezig met het toerisme.

Vanuit Benitses kun je het Achillion bezoeken, een van de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland, of je kunt de Kaiser’s Bridge gaan bekijken. De Duitse Keizer William de 2e heeft ooit deze brug laten bouwen om naar het strand te kunnen wandelen. Een deel van deze brug is nog steeds te zien, even buiten Benitses wanneer je richting Corfu-stad gaat. Als je iets sportiefs wilt doen kun je ook door de groene omgeving naar het bergdorp Stavros wandelen. Op deze route kom je een indrukwekkende waterval tegen, verstopt door de dichte vegetatie.

De oudste kerk in Benitses is de kerk van Agia Marina, patroonheilige van Benitses. Op 16 & 17 juli vind er een festival plaats om haar te eren. Het feest, waar veel gedanst en gezongen wordt, gaat door tot in de vroege uurtjes. De inwoners van Benitses worden vergezeld door bezoeker van het hele eiland maar ook uit het buitenland. De kerk werd gebouwd aan de oevers van de rivier die ooit door het dorp liep. De boten, die meel meenamen, voeren naar de molens die zich in de buurt van het huidige aquaduct bevonden. De rivier werd vervolgens omgeleid maar de kerk bleef op dezelfde plaats staan.

Toeristen komen met hun jachten aan in de pittoreske haven van Benitses voor een verfrissende duik in het kristalheldere water van de Ionische zee. Rond het kustdorp vind je tal van stranden met goede faciliteiten en een prachtige omgeving, ideaal voor gezinnen. Het haventje is gezellig gelegen bij het oude centrum (er is een grote gratis parkeerplaats) en de taxistandplaats. Benitses heeft goed openbaar vervoer naar Corfu-stad, met dagelijkse, zeer frequente busdiensten. Benitses is ook verbonden met de weg naar de haven van Lefkimmi, op 25 kilometer afstand.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,5 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,8 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Je vakantie vooraf compleet maken met een excursie? Er zijn verschillende excursies, dagtrips, tickets en activiteiten op Corfu zoals o.a. een dagtocht naar Paxos, een wijntour en een boottocht met BBQ. Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit klimaat zorgt voor warme, droge zomers en milde winters. In de zomermaanden valt er nauwelijks regen. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. In de middag zorgt een fijne zeebries voor wat verkoeling. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. De noordwestelijke en westelijke winden zorgen vooral in de wintermaanden voor overvloedige regenval. Als gevolg hiervan is Corfu dicht bebost en is het landschap idyllisch groen.

BENITSES Weer

Openbaar vervoer


Vraag jij je af of je met de bus naar Benitses kunt reizen op Corfu? Wij hebben het voor je uitgezocht en vertellen je alles over het openbaar vervoer in Benitses.

De reistijd van Benitses naar Corfu stad is circa 21 minuten en de reisafstand is circa 10,6 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Benitses: nr. 6, B1, B2, B3, B4, B5, B6, B7 en B12.

  • blauwe bus nr. 6 Corfu stad (Mitropolitou Methodiou) – Benitses
  • groene bus B1 naar Kavos
  • groene bus B2 naar Petriti
  • groene bus B3 naar Spartera
  • groene bus B4 naar Attika
  • groene bus B5 naar Agios Georgios
  • groene bus B6 naar Issos
  • groene bus B7 naar Messonghi
  • groene bus B12 naar Chlomos
De dienstregeling kan worden beïnvloed door o.a. vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je rechtstreeks contact opnemen met de busmaatschappij.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Benitses op Corfu


Goedkope vakantie naar Benitses? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Veelgestelde vragen over Benitses


Gaat er een rechtstreekse bus van Benitses naar Corfu stad en vice versa?

Ja, er vertrekken meerdere bussen vanuit Benitses naar Corfu stad en vice versa: de blauwe bus nr. 6 en de groene bussen B1, B2, B3, B4, B5, B6, B7 en B12. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Benitses vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij

Hoe kom ik in Benitses?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Benitses. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” en maak snel en eenvoudig een routebeschrijving van/naar Benitses.