Gastouri op Corfu | Griekenland

Gastouri

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 13 juni 2021

Gastouri op Corfu | GriekenlandOntdek Gastouri op het Griekse eiland Corfu

Gastouri is een prachtig pittoresk bergdorp en gelegen in Midden Corfu (Corfu | Griekenland) op 12 kilometer van Corfu-stad. Het dorp is gebouwd op een groene locatie, tussen de olijfbomen op de hellingen van de berg Agia Deka (vrij vertaald: de tien heilige). Gastouri is eén van de beroemdste dorpen in Corfu is Gastouri. Het is geen toeval dat de Oostenrijkse keizerin Sissi ervoor koos om in 1889, in Gastouri, haar paleis, het beroemde Achillion Paleis, één van de belangrijkste en meest populaire bezienswaardigheden te bouwen. Na de dood van Elisabeth (Sissi) kocht de Duitse Keizer Wilhelm II het paleis als een zomervakantiehuis. Vanuit de tuinen van het paleis kijk je uit op Kanoni en de luchthaven. Je vindt er hotels, vele winkels en restaurants, cafés en bars, zowel in het dorp als op de hellingen van de heuvel met uitzicht op de zee.

Het dorpsfeest (panegiri) wordt gehouden op 23 augustus. Het plein dat achter de weg ligt, wordt mooi aangekleed door de bewoners die uitkijken naar deze feestdag. In Gastouri staan twee kerken, de Agios Markianos en Agios Nikolaos kerk. Beneden in het dorp staat een beroemde bakkerij (Kontos Ektor) waar het brood nog traditioneel gebakken in en oude stenen oven. Mensen van ver komen hier om hun dagelijks brood te kopen vanwege de goede reputatie van de bakkerij.

Gastouri staat vol herenhuizen en zomerhuizen van de 18e en 19e eeuw met wapenschilden, veranda’s, karakteristieke deuren en nette tuintjes. Het herenhuis van de Bulgaarse familie, misschien wel de belangrijkste familie in Corfu, waarvan de leden politici en wetenschappers waren, dateert uit 1751. Verbonden met het Achillion is de Kaisers bridge. De Duitse Keizer William de 2e heeft ooit deze brug laten bouwen om naar het strand te kunnen wandelen. Een deel van deze stenen brug verbindt het paleis met de zee, deze brug zie je op de weg tussen Perama en Benitses.

Hoe bereik ik Gastouri?