uitgelicht

Gastouri

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 21 augustus 2021

Gastouri is een gastvrij en gezellig dorp op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Gastouri of wil je Gastouri bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Gastouri.

Gastouri op Corfu | Griekenland - Fotini Hatzianastasiou-Ash
Foto door Fotini Hatzianastasiou-Ash

Ontdek Gastouri op Corfu


Gastouri (Γαστούρι) is een prachtig pittoresk bergdorp en gelegen in Midden Corfu (Corfu | Griekenland) op 12 kilometer van Corfu-stad. Het dorp is gebouwd op een groene locatie, tussen de olijfbomen op de hellingen van de berg Agia Deka (vrij vertaald: de tien heilige).

Gastouri is eén van de beroemdste dorpen in Corfu is Gastouri. Het is geen toeval dat de Oostenrijkse keizerin Sissi ervoor koos om in 1889, in Gastouri, haar paleis, het beroemde Achillion Paleis, één van de belangrijkste en meest populaire bezienswaardigheden te bouwen. Na de dood van Elisabeth (Sissi) kocht de Duitse Keizer Wilhelm II het paleis als een zomervakantiehuis.

Vanuit de tuinen van het paleis kijk je uit op Kanoni en de luchthaven. Je vindt er hotels, vele winkels en restaurants, cafés en bars, zowel in het dorp als op de hellingen van de heuvel met uitzicht op de zee. Het dorpsfeest (panegiri) wordt gehouden op 23 augustus. Het plein dat achter de weg ligt, wordt mooi aangekleed door de bewoners die uitkijken naar deze feestdag.

In Gastouri staan twee kerken, de Agios Markianos en Agios Nikolaos kerk. Beneden in het dorp staat een beroemde bakkerij (Kontos Ektor) waar het brood nog traditioneel gebakken in en oude stenen oven. Mensen van ver komen hier om hun dagelijks brood te kopen vanwege de goede reputatie van de bakkerij.

Gastouri staat vol herenhuizen en zomerhuizen van de 18e en 19e eeuw met wapenschilden, veranda’s, karakteristieke deuren en nette tuintjes. Het herenhuis van de Bulgaarse familie, misschien wel de belangrijkste familie in Corfu, waarvan de leden politici en wetenschappers waren, dateert uit 1751.

Verbonden met het Achillion is de Kaisers bridge. De Duitse Keizer William de 2e heeft ooit deze brug laten bouwen om naar het strand te kunnen wandelen. Een deel van deze stenen brug verbindt het paleis met de zee, deze brug zie je op de weg tussen Perama en Benitses.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,5 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,8 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Wil jij niet alleen maar een relaxvakantie op Corfu, maar wil je vooral ook leuke dingen doen tijdens je verblijf op het Griekse eiland? Er is natuurlijk meer dan voldoende te doen. Je kunt je vakantie op Corfu compleet maken met een leuke excursie, een boottocht, een wijntour of bijvoorbeeld een dagtrip. Er is meer dan genoeg te zien en te doen op Corfu.

Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit betekent dat het weer op Corfu in de zomer warm en droog is, terwijl de winters mild en nat verlopen. Ga je in de zomer op vakantie naar Corfu, dan is het zeldzaam als je een paar druppels regen op je hoofd krijgt. Je kunt over het algemeen genieten van heerlijk zomerweer tijdens je verblijf op Corfu, met gemiddelde temperaturen tussen de 25 en 30 graden Celsius. De middagen verkoelen je met een fijn zeebriesje. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. Ga je in de winter op vakantie naar Corfu? Dan moet je wel rekening houden met overvloedige regenval, veroorzaakt door de (noord)westelijke winden. Precies dit weer op Corfu zorgt ervoor dat het eiland zo dicht bebost en idyllisch groen is.

GASTOURI Weer

Openbaar vervoer


Het openbaar vervoer op Corfu is goed geregeld. Er rijden veel bussen en de meeste grotere plaatsen zijn uitstekend te bereiken met de bus. De kleinere plaatsen zijn ook goed te bereiken met het openbaar vervoer, maar mogelijk moet je dan wel wat vaker overstappen. Natuurlijk geven wij je graag inzicht in de mogelijkheden van het openbaar vervoer op en rond jouw specifieke vakantiebestemming op Corfu.

De reistijd van Gastouri naar Corfu stad is circa 30 minuten en de reisafstand is circa 8,5 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Gastouri: nr. 10

  • blauwe bus nr. 10 Corfu stad (Mitropolitou Methodiou) – Achilleion
De dienstregeling kan worden beïnvloed door o.a. vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je rechtstreeks contact opnemen met de busmaatschappij.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Gastouri op Corfu


Goedkope vakantie naar Gastouri? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Veelgestelde vragen over Gastouri


Gaat er een rechtstreekse bus van Gastouri naar Corfu stad en vice versa?

Ja, er vertrekt een bus vanuit Gastouri naar Corfu stad en vice versa: de blauwe bus nr. 10. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Gastouri vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij

Hoe kom ik in Gastouri?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Gastouri. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” en maak snel en eenvoudig een routebeschrijving van/naar Gastouri.